F1 - Ο Φερστάπεν αναδείχθηκε «Βασιλιάς των Δρόμων» στο 2025
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 περιλαμβάνει συνολικά 24 αγώνες. Ορισμένοι από αυτούς και συγκεκριμένα οι 8 αγώνες, δηλαδή το 1/3 του πρωταθλήματος, πραγματοποιούνται σε σιρκουί πόλης. Αυτά είναι στις χώρες όπως: Η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία, η ΗΠΑ (Μαϊάμι και Λας Βέγκας), Μονακό, Καναδά, Αζερμπαϊτζάν και Σιγκαπούρη.
Το 2025 δύο οδηγοί ξεχώρισαν και έδωσαν μία φοβερή μάχη για τον άτυπο τίτλο του «Βασιλιά των Δρόμων». Αυτοί ήταν οι Μαξ Φερστάπεν και Τζορτζ Ράσελ.
Charles was certainly pushing in Vegas! Like an animal, you might say 😅#F1 #LasVegasGP pic.twitter.com/teH5AoRwo4
— Formula 1 (@F1) November 23, 2025
Red Bull εναντίον Mercedes-AMG
Τελικός νικητής στη βαθμολογία των Grand Prix σε σιρκουί πόλης ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πήρε 2 νίκες σε Σιγκαπούρη και Λας Βέγκας και συγκέντρωσε συνολικά 146 βαθμούς. Μπορεί να μην πήρε πολλές νίκες, όμως βαθμολογήθηκε σε όλους, με χειρότερο αποτέλεσμα η 5η θέση στο Μονακό.
Δεύτερος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG F1, με τον Βρετανό να είναι μόλις 16 βαθμούς πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.
Max was unstoppable in Vegas! ⏱️💨
The Red Bull driver took his third @DHL_Motorsports Fastest Lap of the 2025 season 👉 https://t.co/sOAsD9IxzG#F1 #LasVegasGP #MomentsThatDeliver pic.twitter.com/ERb5QBGpIH— Formula 1 (@F1) November 23, 2025
Ο Ράσελ, όπως και ο Φερστάπεν, πήρε 2 νίκες από τους 8 αγώνες σε σιρκουί πόλης.
Η McLaren και στο… βάθος η Ferrari
Ο Λάντο Νόρις πήρε την 3η θέση στη σχετική λίστα, με τον οδηγό της McLaren να σκοράρει 45 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τον Φερστάπεν. Ο Όσκαρ Πιάστρι τα πήγε ακόμη χειρότερα, παρά τις 2 του νίκες, καθώς σκόραρε 91 βαθμούς.
Πολύ μακριά από τους υπόλοιπους οδηγούς ήταν οι οδηγοί της Scuderia Ferrari. Τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ όσο και ο Λιούις Χάμιλτον έμειναν χαμηλά βαθμολογικά και έχασαν και από τον Κίμι Αντονέλι της Mercedes.
Max Verstappen rules on the streets in 2025! 👏
— Formula 1 (@F1) November 24, 2025
The final points are in after eight street races 💨#F1 pic.twitter.com/B9ugWkoQ3k
To 2026 στο καλεντάρι της Formula 1 θα προστεθεί άλλο ένα σιρκουί πόλης, αυτό της Μαδρίτης.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!