Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Μόλις 1 στα 50 τον Ιούνιο ήταν diesel

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Μόλις 1 στα 50 τον Ιούνιο ήταν diesel
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Υπερδιπλάσιες οι πωλήσεις LPG σε σχέση με τα diesel στην ελληνική αγορά κατά τον μήνα Ιούνιο.

Τάσεις σταθεροποίησης δείχνει η ελληνική αγορά καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, τον Ιούνιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν σε 14.651, αυξημένες κατά 3,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024 (14.147). Το πρώτο εξάμηνο του 2025 οι ταξινομήσεις έφθασαν τις 78.165, στο +0,2% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους (78.020).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η κατανομή των πωλήσεων με βάση το καύσιμο:

  • Βενζίνη 32,1% (έναντι 36,9% τον Ιούνιο του 2024)
  • Υβριδικά (HEV) 48,8% (45,6%)
  • Plug-in υβριδικά (PHEV) 6,9% (4,2%)
  • Ηλεκτρικά (BEV) 5,9% (5,3)
  • Πετρέλαιο 2,% (7,3%)
  • Υγραέριο 4,3% (0,7%)
  • Φυσικό αέριο 0,0% (0,0%)

Βλέπουμε ότι τα υβριδικά που δεν μπαίνουν στην πρίζα πλησιάζουν πια το 50%, ενώ το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in αυξάνεται μεν, με αργότερους ρυθμούς από το αναμενόμενο δε.

Τα επιβατικά diesel τείνουν να εξαφανιστούν από την ελληνική αγορά, λόγω των περιορισμών που μπαίνουν στη χρήση τους. Αντίθετα, εντυπωσιακή είναι η άνοδος στο μερίδιο των LPG, καθώς το υγραέριο περιορίζει πολύ το καθημερινό κόστος χρήσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!