MotoGP, Ολλανδία: Ο Μ. Μάρκεθ νικητής στον «αδελφικό εμφύλιο» του Σπριντ στο Άσεν
Ο Αγώνας Σπριντ για το GP Ολλανδίας ήταν ο 10ος της φετινής σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP αλλά για άλλη μία φορά ο νικητής είχε το επίθετο Μάρκεθ. Έπειτα από μάχη με τον μικρότερο αδελφό του, που κράτησε σχεόν όλο τον αγώνα, ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε πάνω στη σέλα της εργοστασιακής Ducati GP25 άλλη μία νίκη, παρότι εκκίνησε από την 4η θέση, και συνέχισε το σερί του.
Another one! 🤯 @marcmarquez93 secures his 9th #TissotSprint victory of the season! 🔥#DutchGP 🇳🇱 #MotoGP pic.twitter.com/k32K1uHEQY
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) June 28, 2025
Ο Άλεξ Μάρκεθ με την Ducati της Gresini ήταν για άλλη μία φορά στη συνηθισμένη του 2η θέση. Ο Ισπανός έκανε μια προσπάθιεα να πιέσει τον αδελφό του αλλά δεν επιτέθηκε πραγματικά για τη νίκη.
Πολύ καλή εμφάνιση για τον Μάρκο Μπετζέκι με την Aprilia, ο οποίος πήρε την 3η θέση, μπροστά από τις Ducati των Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο και Πέκο Μπανάια, ο οποίος βρέθηκε μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης και αρκέστηκε στην 5η θέση. Ακολούθησαν οι Βινιάλες, Αλντεγκέρ, Μορμπιντέλι και Ακόστα.
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ξεκίνησε από την pole position και στον πρώτο γύρο έδωσε μάχες με τους Μάρκεθ για να μείνει μπροστά τους. Δεν τα κατάφερε όμως και έπεσε στην 4η θέση. Από εκεί προσπάθησε να απειλήσει τον Μπετζέκι για την 3η θέση, αλλά πάνω στην υπερπροσπάθεια δεν απέφυγε το λάθος, είχε πτώση και εγκατέλειψε.
Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής στο Άσεν θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.
Αποτελέσματα

Φωτογραφίες: Ducati
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!