WRC - Ράλλυ Κανάριων Νήσων: Πετάει προς την νίκη ο Ροβάνπερα (vid)
Με... σπασμένα φρένα κινήθηκε και το Σάββατο ο Κάλε Ροβάνπερα στο Ράλλυ Κανάρια Νήσων, που αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού WRC. Ο 24χρονος Φινλανδός της Toyota Gazoo Racing, πρωταθλητής τη διετία 2022-2023, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις 6 από τις 7 ειδικές διαδρομές της ημέρας με το εργοστασιακό GR Yaris Rally1.
#WRC Rd.4
ラリー・イスラス・カナリアス🇪🇸#GRYarisRally1 🚗🚗🚗🚗🚗💨✨
午後のステージ、間もなくスタート!!!
Liveタイミング・Live配信など関連リンク集
➡️ https://t.co/NEJIF1OwhX#TOYOTAGAZOORacing#PushingTheLimitsForBetter#WRCjp #RallyIslasCanarias #GRヤリス pic.twitter.com/fMUppnM3Ap— TOYOTA GAZOO Racing (@TOYOTA_GR) April 26, 2025
Ο Ροβάνπερα έχασε μόνο την υπερειδική μήκους 1,8 χλμ. που διεξήχθη μέσα στο γήπεδο μπάσκετ της Γκραν Κανάρια, όπου τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο teammate του στην Toyota, Έλφιν Έβανς. «Ήταν εξαιρετικό που υπήρχαν τόσο πολλοί θεατές στο γήπεδο. Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Στην υπερειδική ήταν επικίνδυνο να κάνεις κάποιο λάθος, όμως ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον αγώνα την Κυριακή», δήλωσε ο Φινλανδός.
O Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota) είναι 2ος γενικής (+45,2 δλ), ο Έβανς 3ος (+1:08.1) και ο Τακαμότο Κατσούτα (επίσης με Toyota) 4ος (+1:43.9).
Άτυχος της ημέρας ήταν ο Σάμι Παγιάρι (Toyota), ο οποίος έπεσε στις μπαριέρες στη 12η ειδική διαδρομή και ενώ ήταν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.
Game over on Saturday for the young Finn 😩#WRC | #RallyIslasCanarias 🇮🇨 pic.twitter.com/BB2Qtwo0tZ
— FIA World Rally Championship (@OfficialWRC) April 26, 2025
Η Hyundai Motorsport δοκίμασε το Σάββατο κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις της ανάρτησης των i20 N Rally1, ακόμα και αλλαγή στην κατανομή του βάρους, όμως οι Αντριάν Φουρμό, Τιερί Νεβίλ και Οτ Τάνακ δεν έχουν καταφέρει κάτι καλύτερο από την 5η, 6η και 7η θέση αντίστοιχα.
Experience the adrenaline with @ThierryNeuville, @OttTanak, and @AdrienFourmaux as they attack the epic stages at WRC Rally Islas Canarias — with live telemetry showing every move! 🚀
— Hyundai Motorsport (@HMSGOfficial) April 26, 2025
🎬 Tap below to watch the full video 👇
To Ράλλυ Κανάριων Νήσων ολοκληρώνεται την Κυριακή με πέντε ειδικές διαδρομές.
Photo Credits: Toyota Gazoo Racing WRT/X
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!