F1 - Ιαπωνία: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix
Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του Grand Prix Ιαπωνίας, το τρίτο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2025. Η Σουζούκα υποδέχεται την τρίτη μάχη της σεζόν, η οποία αναμένεται με αγωνία έπειτα από διακοπή μίας εβδομάδας.
Το επίπεδο δυσκολίας αναμένεται να ανεβάσει σημαντικά και ο καιρός, καθώς αναμένονται διακυμάνσεις όλο το τριήμερο. Την Παρασκευή 4 Απριλίου, η θερμοκρασία αέρα θα κυμανθεί μεταξύ των 14 και 15 βαθμών Κελσίου. Η βροχή δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς η πιθανότητα να βρέξει είναι στο 0%. Έτσι ομάδες και οδηγοί θα έχουν μία απροβλημάτιστη ημέρα ώστε να προετοιμαστούν για τη συνέχεια.
Suzuka. More than just a circuit; an arena for some of F1's most timeless, unforgettable moments
— Formula 1 (@F1) March 31, 2025
Surely, none rank higher than the skirmish between team mates Alain Prost and Ayrton Senna, and the crescendo of the 1989 title fight...#F1 #JapaneseGP pic.twitter.com/DB9qewb7ax
Οι συνθήκες θα μεταβληθούν το Σάββατο 5 Απριλίου, όχι όμως σημαντικά. Η μέγιστη θερμοκρασία αέρα αναμένεται να φτάσει στους 16 βαθμούς. Παρά το γεγονός πως η πιθανότητα βροχής είναι στο 20%, η μάχη της pole position αναμένεται να διεξαχθεί υπό στεγνές συνθήκες.
Την Κυριακή 6 Απριλίου η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει δραματικά στην Ιαπωνία. Παρά το γεγονός πως η μέγιστη θερμοκρασία αέρα θα φτάσει τους 18 βαθμούς, τα σύννεφα θα έχουν μαζευτεί πάνω από τη Σουζούκα και θα είναι ιδιαίτερα απειλητικά. Η πιθανότητα βροχής την ημέρα του αγώνα είναι στο 80%, ενώ την ώρα που είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση η πιθανότητες να βρέξει είναι στο 50%.
Photo finish 📸
Sebastian Vettel and Fernando Alonso battled right to the line in 2022 🙌#F1 #JapaneseGP pic.twitter.com/gbiluUn9yD— Formula 1 (@F1) April 2, 2025
Η πιθανότητα να βρέξει ενδεχομένως να επηρεάσει όλες τις ομάδες και να έχουμε έναν πολύ διαφορετικό αγών απ’ αυτό που περιμένουμε. Από τους 34 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στη Σουζούκα, τους 29 τους έχει κερδίσει ο οδηγός που ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Στο νέο επεισόδιο του podcast του gmotion, που είναι χορηγία της Ford, οι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης συζητούν για τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν στη Formula 1.
Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!