F1 - Ράσελ: «Ήλπιζα οι Νόρις και Φερστάπεν να κάνουν λάθος»
Μία θέση στο βάθρο ήταν ο στόχος για τη Mercedes-AMG F1 στο Grand Prix Αυστραλίας και το κατάφεραν. Η γερμανική ομάδα είδε τον Τζορτζ Ράσελ να παίρνει την 3η θέση πίσω από τον νικητή Λάντο Νόρις και τον 2ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Κίμι Αντονέλι έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και τερμάτισε 4ος.
Το ξεκίνημα της σεζόν για τη Mercedes είναι ιδιαίτερα θετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι το οποίο της δίνει τη βάση για να βελτιωθεί στη συνέχεια της σεζόν. Ο Ράσελ μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας ήταν πολύ χαρούμενος που ανέβηκε στο βάθρο.
«Ήταν ένας φοβερός αγώνας να τερματίζεις στην 3η θέση. Το να οδηγείς τον αγώνα σε τέτοιες συνθήκες είναι εφιάλτης, αλλά έκανε εντυπωσιακό αγώνα. Πολλά μπράβο και στον Κίμι Αντονέλι που τερμάτισε 4ος και ανέκαμψε. Ήταν φοβερός αγώνας. Δεν ήμασταν δυνατοί στον αγώνα, όμως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στο βάθρο. Για να δούμε τι θα γίνει στον επόμενο αγώνα», είπε ο Βρετανός.
YESS GEORGE! THAT’S A PODIUM IN MELBOURNE 👏👏 pic.twitter.com/MvF2K8bnPY
— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) March 16, 2025
Η νίκη ήταν στο μυαλό του Ράσελ, όμως για να ερχόταν περίμενε λάθη από τους οδηγούς που ήταν μπροστά του: «Ήταν διασκεδαστικός αγώνας. Ήλπιζα πως οι δύο πρώτοι θα έκαναν λάθος και θα τους περνούσα, όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο σήμερα. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες, αλλά αυτή είναι η Formula 1. Ήταν ένα καλό τριήμερο για εμάς. Γνωρίζουμε πως η McLaren είναι μπροστά όμως πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Μετά τον πρώτο αγώνα του 2025 η Mercedes-AMG F1 βρίσκεται στη 1η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 27 βαθμούς, όσους έχει και η McLaren.
Podium 16 in @F1 for @GeorgeRussell63 🏆😄 pic.twitter.com/MtxJvQdWqK
— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) March 16, 2025
Φωτογραφίες: Mercedes
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!
