Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Η επιδότηση στις εταιρείες ενοικίασης για να αποσύρουν τις «γουρούνες»

Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Η επιδότηση στις εταιρείες ενοικίασης για να αποσύρουν τις «γουρούνες»
Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» περιλαμβάνει και μία παράμετρο που έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια.

Αυξημένη επιδότηση για φυσικά πρόσωπα (έως 9.000 ευρώ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και 2.000 ευρώ για απόσυρση) περιλαμβάνει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», που παρουσίασε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Και ενώ για τα νομικά πρόσωπα μειώνεται από 8.000 στις 6.000 ευρώ η επιδότηση (για τα πρώτα 20 αυτοκίνητα), καθιερώνεται αυξημένη επιδότηση απόσυρσης για τις επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά.

Συγκεκριμένα:

  • Αυξάνεται η επιδότηση απόσυρσης παλαιών οχημάτων κατηγορίας L5-L7 (συμπεριλαμβάνονται οχήματα τύπου γουρούνας) σε 1.500 € από 400 € στο ΚΗ2.
  • Αυξάνεται η επιδότηση απόσυρσης παλαιών οχημάτων κατηγορίας L3-L4 (μοτοσυκλέτες) σε 800 € από 400 € στο στο ΚΗ2.

Στόχος του Υπουργείου είναι να απομακρυνθούν από την κυκλοφορία τα οχήματα τύπου ATV (οι γουρούνες, όπως τις αποκαλούμε στην Ελλάδα), που εμπλέκονται συχνά σε τροχαία ατυχήματα. Με το ποσό της επιδότησης στα 1.500 ευρώ ίσως αρκετές εταιρείες ενοικίασης στα ελληνικά νησιά να δελεαστούν και να επιλέξουν νέα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητητικότητας.

Photo Credits: the wanderlust effect

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!