F1 - Γίνεται Red Bull χωρίς τον Νιούι;

F1 - Γίνεται Red Bull χωρίς τον Νιούι;
Ο Άντριαν Νιούι αποχωρεί από τη Red Bull στο τέλος της φετινής σεζόν. Πόσο θια επηρρεάσει αυτό την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος;

Ο Άντριαν Νιούι, επικεφαλής των τμημάτων αεροδυναμικής και τεχνολογίας της Red Bull Racing θα αποχωρήσει από την ομάδα στα τέλη της σεζόν μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά το όνομα του έχει συνδεθεί άμεσα με την Scuderia Ferrari.

Newey

Ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, αποκάλυψε στο Grand Prix Μαϊάμι ότι η διαδικασία σταδιακής απομάκρυνσης του Νιούι έχει ήδη ξεκινήσει. Ο «γκουρού» της Red Bull έχει χάσει ήδη την πρόσβαση στα δεδομένα και δεν του επιτρέπεται να συμμετέχει σε συσκέψεις του τεχνικού τμήματος. Ο Πιέρ Βας, τεχνικός διευθυντής της Red Bull, μετά τον Grand Prix Εμίλια Ρομάνια δήλωσε ότι η απομάκρυνση του Νιούι ήταν απολύτως απαραίτητη καθώς αν τελικά όντως υπογράψει με άλλη ομάδα, θα μπορούσε να μεταφέρει τα «μυστικά» της Red Bull σε αυτήν. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Ο ίδιος μου το δίδαξε αυτό! Είναι μεγάλη απώλεια όταν χάνεις κάποιον με τόση εμπειρία αλλά προσπαθούμε ήδη να δουλεύουμε χωρίς αυτόν όσο περισσότερο γίνεται. Το μέλλον θα δείξει πόσο δύσκολο ή εύκολο θα είναι κάτι τέτοιο. Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι δεν ήταν σε κάθε αγώνα οπότε δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα».

Wache

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα χάσει η Red Bull όταν ο Νιούι φύγει, ο Βας επανέλαβε την άποψη του και απάντησε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά και χωρίς τον Άγγλο τεχνικό.

«Σίγουρα την εμπειρία του. Είναι πάρα πολύ έξυπνος αλλά όπως ανέφερα και προηγουμένως έχουμε δουλέψει χωρίς αυτόν και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να δουλεύουμε χωρίς αυτόν. Είναι άλλη μία πρόκληση για την ομάδα αλλά θα τα καταφέρουμε. Είμαι εδώ για να φροντίσω ότι η ομάδα δουλεύει ενωμένη και ότι πηγαίνουμε προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι. Δεν χρειάζεται κάποιος να τον αντικαταστήσει. Έτσι κι αλλιώς για όλα όσα έχουμε πετύχει ευθύνεται η ομαδική δουλειά. Ο Άντριαν (Νιούι) ήταν μέλος της ομάδας αλλά τώρα φεύγει οπότε θέλουμε δεν θέλουμε, θα τα κατφέρουμε χωρίς αυτόν. Η επιτυχία έρχεται από την ομάδα, από πολλούς διαφορετικούς ''ηθοποιούς'', και όχι από ένα άτομο».

Photo credits: @LeSprintEdition/X, @PHortonF1/X, @Scuderiascoop/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!