Σταϊκούρας: «Αυξάνεται το ποσό επιδότησης στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Newsroom
Σταϊκούρας: «Αυξάνεται το ποσό επιδότησης στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»
O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε τις αλλαγές που θα περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος επιδότησης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τις πληροφορίες ότι θα αυξηθεί η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από φυσικά πρόσωπα επιβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι η επιδότηση στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» θα ανέβει από τις 8.000 στις 9.000 ευρώ.

Σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσού για την ταυτόχρονη απόσυρση παλαιού οχήματος (ήταν 1.000 ευρώ), η συνολική επιδότηση θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας:

«Η βασική διαφοροποίηση θα αφορά στην αύξηση του ανώτατου ορίου επιδότησης για τα φυσικά πρόσωπα και στη μείωση για τα νομικά πρόσωπα, αλλά και την ενίσχυση για την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου. Ειδικότερα:

Στα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται το ανώτατο όριο ενίσχυσης για αγορά/μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε 9.000 ευρώ από 8.000 ευρώ στον β’ κύκλο.
Παράλληλα, θα αυξηθεί η επιδότηση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου, από 1.000 ευρώ, που ήταν στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο η συνολική ενίσχυση για τους πολίτες, ουσιαστικά, θα ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ, ενώ παραμένει και η επιδότηση 500 ευρώ για τον φορτιστή του Ι.Χ.
Στα νομικά πρόσωπα μειώνεται το ανώτατο ποσό ενίσχυσης για αγορά/μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε 6.000 ευρώ για 1 έως 20 αυτοκίνητα και σε 4.000 ευρώ για 21 αυτοκίνητα και άνω, από 8.000 ευρώ και 6.000 ευρώ, αντίστοιχα, στον β’ κύκλο»
.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!