Απίστευτη γκάφα στο NLS: Έχασε τη νίκη με φώτο-φίνις γιατί δεν ήθελε να κάνει έξτρα γύρο (vid)

Απίστευτη γκάφα στο NLS: Έχασε τη νίκη με φώτο-φίνις γιατί δεν ήθελε να κάνει έξτρα γύρο (vid)
Με έναν άκρως ανατρεπτικό και συνάμα ασυνήθιστο τρόπο ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του NLS στην «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ.

Η φετινή σεζόν του NLS ξεκίνησε το περασμένο σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου στο Νίρμπουργκρινγκ με δύο αγώνες διάρκειας 4 ωρών. Όμως θα επικεντρωθούμε στη δεύτερη μάχη της «Πράσινης Κόλασης» και συγκεκριμένα στον τερματισμό της.

Η Lamborghini Huracan GT3 της Red Bull ABT είχε την πρωτοπορία με τον Τζόρνταν Πέπερ στο τιμόνι. Όλα έδειχναν πως η γερμανική ομάδα θα φτάσει στη νίκη, όμως δεν ήθελαν να κάνουν έναν επιπλέον γύρο. Στο ντεπόζιτο δεν υπήρχαν αρκετά καύσιμα ώστε ο Πέπερ να κάνει ακόμη ένα γύρο στο θρυλικό Νορντσλάιφε.

Έτσι πήρε εντολή από την ομάδα να αφήσει το πόδι από το γκάζι ώστε το χρονόμετρο να μηδενιστεί πριν περάσει τη γραμμή χρονομέτρησης και να πάρει την καρό σημαία. Δεν υπολόγισε όμως τον Λόρενς Βανθούρ, ο οποίος είχε καταλάβει τι ακριβώς έκανε ο Νοτιοαφρικανός και πίεζε στο όριο την Porsche 911 GT3 της Manthey Racing.

Σε ένα απίστευτο φινάλε, ο Βανθούρ προσπέρασε την τελευταία στιγμή τον Πέπερ και πήρε τη νίκη για μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Δείτε το ξεχωριστό φώτο-φίνις στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: Nuerburgring/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!