Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική G-Class ντριφτάρει σε παγωμένη λίμνη (vid)

Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική G-Class ντριφτάρει σε παγωμένη λίμνη (vid)

Κώστας Παστρίμας
Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική G-Class ντριφτάρει σε παγωμένη λίμνη (vid)
Ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Όλα Καλένιους, οδηγεί το θηριώδες ηλεκτρικό off-road στη Σουηδία.

Η επερχόμενη Mercedes EQG, γνωστή επίσης ως η ηλεκτρική έκδοση της θρυλικής G-Class, υπόσχεται ανεπανάληπτη εμπειρία off-road. Η οπτική ομοιότητα με το παραδοσιακό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) είναι σχεδόν απόλυτη, αλλά η ηλεκτρική EQG υπόσχεται ακόμα περισσότερες δυνατότητες χάρη στην τοποθέτηση ενός κινητήρα σε κάθε τροχό.

Αυτή η καινοτόμα διάταξη επιτρέπει εντυπωσιακές επιδόσεις, όπως η δυνατότητα περιστροφής επί τόπου, προσφέροντας μια ασύγκριτη οδηγική εμπειρία στο χιόνι και τον πάγο. Οι ξεχωριστοί κινητήρες διευκολύνουν επίσης την πλαγιολίσθηση, για ακόμα περισσότερη διασκέδαση σε παγωμένες επιφάνειες, όπως τα σουηδικά λίμνες.

Σε πρόσφατο βίντεο της Mercedes-Benz, ο CEO της εταιρείας, Όλα Καλένιους, επισκέφθηκε την πατρίδα του, τη Σουηδία. για να δοκιμάσει την ηλεκτρική G-Class σε ένα κέντρο χειμερινών δοκιμών. Εκεί, η EQG αντιμετώπισε με επιτυχία μια πίστα slalom και ένα skidpad, δείχνοντας εξαιρετικά ελεγχόμενη συμπεριφορά πάνω στο χιόνι και τον πάγο.

EQG

Η δυνατότητα vectoring των κινητήρων επιτρέπει στην EQG να διατηρεί τον έλεγχο ακόμα και όταν εντοπίζεται ολίσθηση, προσφέροντας μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας στον οδηγό. Η δυνατότητα αυτή καθιστά την ηλεκτρική G-Class ιδανική για off road δραστηριότητες, όπως επιδείξεις στον πάγο που απαιτούν ακριβείς αντιδράσεις και προηγμένη οδηγική τεχνική.

Τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η γωνία προσέγγισης 32 μοιρών, η γωνία αποχώρησης 35 μοιρών και η απόσταση από το έδαφος των 25 εκ., παρέχουν στην EQG μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το παραδοσιακό μοντέλο ICE, κάνοντάς την έτοιμη για κάθε πρόκληση που θα βρεθεί στον δρόμο της.

Αν και η επίσημη παρουσίαση του παραγωγικού μοντέλου της EQG αναμένεται ακόμη, η Mercedes-Benz ετοιμάζει το έδαφος με προκαταρκτικές παρουσιάσεις. Η ηλεκτρική επανάσταση της γερμανικής εταιρείας είναι εδώ και υπόσχεται να αλλάξει το παιχνίδι και στον κόσμο του off-road.

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό video με την EQG να «χορεύει» στον πάγο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!