BMW: Εγκαταλείπει τα μεγάλα «νεφρά» στα μελλοντικά της μοντέλα (vid)

BMW: Εγκαταλείπει τα μεγάλα «νεφρά» στα μελλοντικά της μοντέλα (vid)

BMW: Εγκαταλείπει τα μεγάλα «νεφρά» στα μελλοντικά της μοντέλα (vid)
To πρωτότυπο BMW Vision Neue Klasse X αποτελεί προπομπό της ηλεκτρικής iX3 που θα κατασκευάζεται από το 2025 στην Ουγγαρία.

Το 2025 είναι ένα σημαντικό έτος για την BMW, καθώς θα γίνει το λανσάρισμα της Neue Klasse. Πρόκειται για τη νέα γενιά οχημάτων της γερμανικής μάρκας, η οποία βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική, με οφέλη σε κάθε τομέα.

Το πρωτότυπο Vision Neue Klasse X εκφράζει τη νέα φιλοσοφία της BMW στους τομείς της αισθητικής, της τεχνολογίας, της βιωσιμότητας και της γενικότερης φιλοσοφίας. Από αυτό θα προκύψει το επόμενο ηλεκτρικό SUV των Βαυαρών, η νέα γενιά της iX3. Θα κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν, επί ουγγρικού εδάφους.

Πέρα τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους, τις τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας, την αυξημένη κατά 30% αυτονομία σε σχέση με τα τωρινά ηλεκτρικά μοντέλα χάρη στην έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η νέα iX3 θα έχει και νέα σχεδιαστική ταυτότητα.

Είναι ξεκάθαρο από το πρωτότυπο αυτοκίνητο ότι εγκαταλείπονται τα τεράστια νεφρά στην μάσκα, τα οποία έχουν προκαλέσει αντικρουόμενες αντιδράσεις. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα χαρίζουν ένα φωτεινό εσωτερικό και καλή περιμετρική ορατότητα.

Η χρήση συστήματος 800 volt θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV (αλλά και στα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW) να φορτίζουν κατά 30% πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης η αυτονομία θα αυξάνεται κατά 300 χλμ.

BMW Vision Neue Klasse X

Photo Credits: BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!