Επαναστατική συνεργασία Renault-Volvo στα ηλεκτρικά βαν

Κώστας Παστρίμας
Επαναστατική συνεργασία Renault-Volvo στα ηλεκτρικά βαν
Η Renault και η Volvo σχηματίζουν την κοινοπραξία την Flexis SAS και χαράζουν νέα πορεία στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Σε μια κομβική κίνηση για την αυτοκινητοβιομηχανία, οι ομίλοι Renault και Volvo έχουν επίσημα ξεκινήσει οι εργασίες της Flexis SAS, της κοινοπραξίας τους αφιερωμένη στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών βαν. Ακολουθώντας τις δεσμευτικές συμφωνίες που υπεγράφησαν στις 6 Οκτωβρίου 2023, οι δύο ομίλοι έλαβαν τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις για να εκκινήσουν επίσημα τη νέα εταιρεία για την επόμενη γενιά πλήρως ηλεκτρικών βαν, βασισμένων σε μια πλατφόρμα Οχημάτων Οριζόμενων από Λογισμικό (SDV).

Η νέα εταιρεία θα αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες για ουδετερότητα άνθρακα και αποδοτικές αστικές μεταφορές και θα εδρεύει στη Γαλλία. Οι ομίλοι Renault και Volvo σχεδιάζουν να επενδύσουν από 300 εκατομμύρια ευρώ ο κάθε ένας στην επόμενη τριετία.

Μετά την αρχική μη δεσμευτική συμφωνία της 6ης Οκτωβρίου 2023, ο όμιλος CMA CGM έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για στρατηγική επένδυση έως 120 εκατ ομμύρια ευρώ στην Flexis μέσω του PULSE, του επενδυτικού ταμείου του ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η νέα σειρά πλήρως ηλεκτρικών βαν εξοπλισμένων με SDV πρόκειται να παρουσιαστεί από τη νέα εταιρεία, με την παραγωγή του πρώτου βαν να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη μιας πιο βιώσιμης και αποδοτικής αστικής κινητικότητας, καθώς οι δύο βιομηχανικοί γίγαντες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!