Audi: Εξορθολογίζει τα ονόματα των μοντέλων της

Audi: Εξορθολογίζει τα ονόματα των μοντέλων της

Κώστας Παστρίμας
Audi: Εξορθολογίζει τα ονόματα των μοντέλων της
Η Audi αποχαιρετά το σύστημα ονομασίας με τους διψήφιους αριθμούς και εστιάζει στην ευκολία κατανόησης.

Η Audi εγκαταλείπει το σύστημα ονομασίας με διψήφιους αριθμούς που είχε εισάγει το 2017, αντικαθιστώντας το με μια πιο ευκολονόητη και λιτή μορφή. Από το μοντέλο Q6 E-Tron, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, και έπειτα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε ονομασίες που αντικατοπτρίζουν την τεχνολογία και τις εκδόσεις των οχημάτων, όπως «Quattro» για τα τετρακίνητα και «SQ» για τις ισχυρότερες εκδόσεις, παραλείποντας τους διψήφιους αριθμούς που αναφέρονται στην ισχύ κάθε έκδοσης.

Αυτή η αλλαγή δεν αφορά μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά θα επεκταθεί σταδιακά και στα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά την προσπάθεια της Audi να διευκολύνει τους πελάτες να κατανοούν καλύτερα την ταυτότητα και τις δυνατότητες κάθε μοντέλου.

Audi
Φωτογραφία: Audi

Εκτός από την αλλαγή στην ονοματοδοσία, η Audi προχωρά σε μετονομασίες κλασικών μοντέλων και αναδιαρθρώσεις στο χαρτοφυλάκιο της, ενισχύοντας την εστίαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Για παράδειγμα, το A4 θα μετονομαστεί σε A5 στις επόμενες γενιές, υποδηλώνοντας την αλλαγή προτεραιοτήτων της εταιρείας προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Επιπλέον, η Audi σχεδιάζει την κατάργηση των μοντέλων A1 και Q2 μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς τους, ενώ η παραγωγή του TT έχει ήδη σταματήσει και του R8 πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός της χρονιάς.

Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στον πιο ευρύτερο στόχο της Audi να προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων από το 2026 και να παύσει την παραγωγή οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2033.

Φωτογραφία: gMotion

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!