Νέος ΚΟΚ: «Κλειδώνει» το όριο των 30 χλμ/ώρα στις πόλεις

Newsroom
Νέος ΚΟΚ: «Κλειδώνει» το όριο των 30 χλμ/ώρα στις πόλεις
«Θέμα εβδομάδων» είναι σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η παρουσίαση του ανανεωμένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αντίστροφα μετράμε μέχρι την παρουσίαση του αναθεωρημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος έχει καθυστερήσει αρκετά, λόγω της πανδημίας και όχι μόνο. Όπως δήλωσε η αρμόδια Υφυπουργός Μεταφορών, το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο να τεθεί προς διαβούλευση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Η διαβούλευση θα διαρκέσει αρκετά, καθώς αφορά αρκετά συναρμόδια υπουργεία και πολλούς πολίτες», δήλωσε η Χριστίνα Αλεξοπούλου στο ραδιόφωνο του Real. «Επιβάλλεται να αλλάξουν πολλά στον ΚΟΚ, όπως να τεθούν χαμηλά όρια ταχύτητας στις πόλεις, λόγω και της μικροκινητικότητας», ανέφερε η Υφυπουργός.

Όπως έχει αναφέρει εδώ και πολύ καιρό το Gazzetta, στόχος είναι να τεθεί όριο 30 χλμ/ώρα σε αρκετές περιοχές των πόλεων, σε ζώνες που θα υποδείξουν οι δημοτικές αρχές (π.χ. έξω από σημεία με συνάθροιση, όπως τα εμπορικά κέντρα και χώροι άθλησης). Ειδικά έξω από τα σχολεία, ο Δήμοι θα μπορούν να προτείνουν ακόμα χαμηλότερο όριο, στα 20 χλμ/ώρα.

Χριστίνα Αλεξοπούλου

«Την περιμένουμε πώς και πώς αυτή τη διάταξη και θα την εφαρμόσουμε οπωσδήποτε. Και εμείς το έχουμε ανάγκη», είχε τονίσει μιλώντας στο Gazzetta ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Αυτό που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι αν με τον νέο ΚΟΚ θα αφαιρούνται ή όχι οι πινακίδες κυκλοφορίας, μαζί με το δίπλωμα οδήγησης του παραβάτη οδηγού. Και αυτό διότι υπάρχει η σκέψη να μην «τιμωρείται» το όχημα, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλο μέλος της οικογένειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!