BMW: Η επόμενη M3 μπορεί να είναι και βενζινοκίνητη και ηλεκτρική

BMW: Η επόμενη M3 μπορεί να είναι και βενζινοκίνητη και ηλεκτρική

Κώστας Παστρίμας
BMW: Η επόμενη M3 μπορεί να είναι και βενζινοκίνητη και ηλεκτρική
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Γερμανός κατασκευαστής ενδέχεται να ακολουθήσει δύο διαφορετικές κατευθύνσεις με την επόμενη γενιά του σπορ σεντάν.

Η BMW βρίσκεται στη διαδικασία εξηλεκτρισμού ολόκληρης της γκάμας της και είναι λογικό λοιπόν να υποθέσει κανείς ότι η M3 θα αποχαιρετήσει σύντομα τον εσωτερικής καύσης κινητήρα της. Πράγματι, αυτό φαινόταν να είναι το σχέδιο μέχρι πρόσφατα, αλλά τώρα μια νέα έκθεση υποδηλώνει ορισμένες αλλαγές στα παρασκήνια. Αναφέρεται ότι μια νέα βενζινοκίνητη M3 είναι στα σκαριά και θα συνυπάρχει με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στην έκθεση του BMW Blog που αναφέρει τα παραπάνω. Ισχυρίζεται, για παράδειγμα, ότι η ηλεκτρική και η βενζινοκίνητη M3 δεν θα μοιράζονται πλατφόρμα. Επίσης, αναφέρει ότι η κουπέ M4 θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Με άλλα λόγια, το σεντάν μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για όσους επιθυμούν τη δύναμη ενός εξακύλινδρου κινητήρα.

BMW M3
Φωτογραφίες: BMW

Σύμφωνα με το BMW Blog, το σχέδιο είναι να χρησιμοποιηθεί ο τρέχων κινητήρας 3,0 λίτρων S58 για το επόμενο αυτοκίνητο, καθώς θα παραμείνει συμβατός με τις εκπομπές ρύπων. Αυτό σημαίνει ισχύ στην περιοχή των 500 ίππων ή περισσότερο, αλλά είναι πολύ απίθανο το νέο αυτοκίνητο να διαθέτει μηχανικό κιβώτιο.

Πολλές χώρες έχουν αναβάλει τις απαγορεύσεις των βενζινοκίνητων οχημάτων, και οι αυστηροί κανονισμοί για τις εκπομπές έχουν πλέον παρουσιάσει παραθυράκια ή έχουν εξασθενήσει. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει μια διάταξη που επιτρέπει τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα να κινούνται με συνθετικά καύσιμα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, είναι λογικό η BMW να προσφέρει ακόμα μία βενζινοκίνητη M3, ειδικά αν χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με την τρέχουσα γενιά. Φυσικά, όλες αυτές οι πληροφορίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη.

Φωτογραφίες: BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!