BYD: Πού ανοίγει η πρώτη έκθεση της μάρκας, ποια μοντέλα θα έχει

BYD: Πού ανοίγει η πρώτη έκθεση της μάρκας, ποια μοντέλα θα έχει
Η BYD, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, αρχίζει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα και στον τομέα των επιβατικών οχημάτων.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει το ρόλο του Επίσημου Διανομέα επιβατικών οχημάτων της BYD στην Ελλάδα. Η συνεργασία έχει ως στόχο να επιταχύνει την υιοθέτηση των NEVs στην Ελλάδα, παρέχοντας στους πελάτες πρόσβαση στα εξαιρετικά προηγμένα οχήματα της BYD μέσω ενός δικτύου φυσικών σημείων πώλησης και aftersales, καθώς και διαδικτυακά.

Πού βρίσκεται η πρώτη έκθεση BYD στην Αττική

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Gazzetta, η πρώτη έκθεση επιβατικών BYD είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αμαρυσίας - Αρτέμιδος, λίγο πριν το «δαχτυλίδι».

BYD
Φωτογραφία: Gazzetta

Ποια μοντέλα της BYD θα διατίθενται σε πρώτη φάση

Η BYD έχει ως στόχο να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τους χώρους, τις επιδόσεις και την αυτονομία. Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας το ATTO 3 και το SEAL.

Το Atto3 είναι ένα compact SUV μήκους 4,45 μέτρων και μεταξονίου 2,72 μέτρων. Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και ψηφιακό, προσφέροντας κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες και αποσκευές με όγκο έως 440 λίτρα. Το Atto 3 εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 60,48 kWh. Η BYD ανακοινώνει αυτονομία 420 χλμ. σε μεικτό κύκλο και 565 χλμ. για χρήση στην πόλη. Μέσω ταχυφορτιστή, η διαδικασία 30-80% διαρκεί 29 λεπτά. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Το Seal είναι ένα μεγάλο τετράθυρο sedan μήκους 4,8 μέτρων. Φέρει μπαταρία χωρητικότητας 82,5 kWh που προσφέρει αυτονομία 570 χλμ. και φορτίζει σε ταχυφορτιστή 150 kW. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πισωκίνητη Design και την τετρακίνητη Excellence AWD. Η ισχύς στην πρώτη περίπτωση είναι 313 ίπποι και στη δεύτερη 530 ίπποι. Ο αντίστοιχος χρόνος για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα είναι 5,9 και 3,8 δευτερόλεπτα.

BYD
Φωτογραφία: BYD

Εκτός των δύο αυτών μοντέλων, η BYD διαθέτει επίσης στην Ευρώπη τα μοντέλα Dolphin, Tank, Han και Seal U, τα οποία σταδιακά θα βρουν το δρόμο τους και στη χώρα μας.

Photo Credits: Gazzetta / BYD

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!