F1 - Ο πρόεδρος της FIA κατηγορείται ότι προσπάθησε να σταματήσει το GP Λας Βέγκας

F1 - Ο πρόεδρος της FIA κατηγορείται ότι προσπάθησε να σταματήσει το GP Λας Βέγκας
Οι εξελίξεις στο παρασκήνιο της Formula 1 δεν σταματούν ούτε με… καρό σημαία, καθώς ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνας στο Λας Βέγκας.

Ακόμα μία μεγάλη αποκάλυψη, που μπλέκει τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, έρχεται να κλονίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται ήδη στο… μικροσκόπιο για αλλοίωση αποτελέσματος του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας του 2023.

Σύμφωνα με έγγραφο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIA, που διέρρευσε το BBC, ο Σουλαγέμ φέρεται να ζήτησε από ανθρώπους της ομοσπονδίας να μην δώσουν έγκριση στο σιρκουί πόλης του Λας Βέγκας. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη Formula 1, καθώς η Liberty Media έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ στη διεξαγωγή του Grand Prix. Επιπλέον στήριξε σε μεγάλο βαθμό την προώθηση του σπορ με βάση αυτόν τον αγώνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το γεγονός ανακαλεί τηλεφώνημα από ανώτερό του, ο οποίος εκ μέρους του Σουλαγέμ του ζήτησε να βρει τρόπο η πίστα να μην πάρει έγκριση για λόγους ασφάλειας, ώστε να μη φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1.

Οδηγός F1

Στην έκθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέρει το εξής: «Στόχος είναι να βρεθεί κάποιο λάθος με την πίστα ώστε να μην εκδοθεί η άδειά της για τον αγώνα». Όταν ρωτήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, είπε: «Τα προβλήματα με την πίστα έπρεπε να είναι τεχνητά, ανεξάρτητα από την ύπαρξή τους ή όχι. Απώτερος στόχος ήταν να μην εκδοθεί η άδεια διεξαγωγής αγώνα».

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ
Φωτογραφία: Redbullcontentpool.com

Επιπρόσθετα στην έκθεση αναφέρεται πως ανέθεσαν σε έναν υπάλληλο της FIA να εκτελέσει αυτές τις εντολές και το άτομο που έκανε τη διαρροή κατονόμασε δύο ακόμη αξιωματούχους που βρίσκονταν στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε, δεν βρέθηκε ποτέ λόγος ώστε να μην εκδοθεί η άδεια της πίστας.

Το BBC ωστόσο σημειώνει πως οι δύο άνθρωποι που ήταν στο δωμάτιο με το άτομο που έκανε τη διαρροή περιγράφουν διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.

Προς το παρόν είναι άγνωστοι οι λόγοι που ο Σουλαγέμ θα επιθυμούσε να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο Λας Βέγκας.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!