F1: Ο Γιος Φερστάπεν ζητά την απομάκρυνση του Χόρνερ

F1: Ο Γιος Φερστάπεν ζητά την απομάκρυνση του Χόρνερ
Ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν προειδοποιεί για τον κίνδυνο διάσπασης της Red Bull αν ο ΚρίστιανΧόρνερ παραμείνει στη θέση του.

Ο Γιος Φερστάπεν, πατέρας του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, σπάει τη σιωπή του, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πιθανή διάσπαση της Red Bull Racing, αν ο Κρίστιαν Χόρνερ συνεχίσει να κατέχει τη θέση του επικεφαλής της ομάδας.

Το τέλος ενός έντονου σαββατοκύριακου για τον Χόρνερ, που έκλεισε με μια κυριαρχική νίκη και μάλιστα με 1-2 της Red Bull στο Grand Prix του Μπαχρέιν, σηματοδοτήθηκε από μια απρόσμενη εξέλιξη. Ο πρεσβύτερος Φερστάπεν ζήτησε δημόσια την απομάκρυνση του Χόρνερ από τη θέση του.

Χόρνερ
Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ο Χόρνερ βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών από την εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull μετά από καταγγελίες που έγιναν εναντίον του από μια εργαζόμενη. Η έρευνα για τη συμπεριφορά του, που διήρκεσε οκτώ εβδομάδες, ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη, με τη Red Bull να απορρίπτει τις καταγγελίες και να αθωώνει τον Χόρνερ. Ωστόσο, λιγότερο από 24 ώρες μετά, έγινε μια κίνηση που φαίνεται να στόχευε στην εξώθηση του Χόρνερ προς παραίτηση: ανώνυμα email στάλθηκαν σε κορυφαία στελέχη της F1, περιλαμβάνοντας διευθυντές ομάδων και μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας τις φερόμενες αποδείξεις που βρίσκονταν στο επίκεντρο της υπόθεσης.

Ο Χόρνερ παρέμεινε σταθερός μέσα στην καταιγίδα και κατάφερε να οδηγήσει τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ σε μια τέλεια έναρξη της νέας σεζόν της F1 για την ομάδα, το Σάββατο στο Μπαχρέιν. Ωστόσο, είναι φανερό ότι οι εντάσεις παραμένουν ανάμεσα στους κοντινούς του συνεργάτες, με τον Φερστάπεν πρεσβύτερο να εντείνει τώρα τις πιέσεις για την αποχώρηση του Χόρνερ.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Γιος Φερστάπεν δήλωσε: «Υπάρχει ένταση εδώ όσο παραμένει στη θέση του. Η ομάδα κινδυνεύει να διασπαστεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Θα εκραγεί. Παίζει το θύμα, όταν είναι αυτός που προκαλεί τα προβλήματα».

Γιος Φερστάπεν
Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Οι έντονες δηλώσεις του Γιος Φερστάπεν έχουν ιδιαίτερη σημασία λόγω της τεράστιας επιρροής που έχει ο ίδιος πάνω στον γιο του αλλά και στην επιρροή που έχει ο Μαξ στην ομάδα, καθώς ετοιμάζεται για την προσπάθεια κατάκτησης του τέταρτου παγκόσμιου τίτλου του.

Υπήρξαν έντονες φήμες ότι ο Γιος Φερστάπεν έχει εμπλακεί στο παρασκήνιο που επιδιώκει την απομάκρυνση του Χόρνερ από τον ρόλο του στη Red Bull. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που ο ίδιος αρνείται: «Δεν θα είχε νόημα. Γιατί να το κάνω αυτό όταν ο Μαξ τα πηγαίνει τόσο καλά εδώ;».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!