F1 - Σουλαγέμ: «Η υπόθεση Χόρνερ κάνει ζημιά στο σπορ»

F1 - Σουλαγέμ: «Η υπόθεση Χόρνερ κάνει ζημιά στο σπορ»
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω του περιστατικού με τον επικεφαλής της Red Bull Racing.

H «υπόθεση Χόρνερ» είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει απασχολήσει με αρνητικό τρόπο τη Formula 1 τις τελευταίες εβδομάδες. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing κατηγορήθηκε από υπάλληλο της αγωνιστικής ομάδας για απρεπή συμπεριφορά, δίχως ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Η μητρική Red Bull ανέθεσε την έρευνα σε εξωτερικούς ειδικούς ώστε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Grand Prix Μπαχρέιν, η έκβαση της έρευνας «καθάρισε» τον Χόρνερ από οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση.

Οδηγός F1

Όμως κατά τη διάρκεια του τριημέρου, άγνωστος έστειλε ανώνυμα έναν φάκελο προς διευθυντές ομάδων, την FIA, την F1 και δημοσιογράφους, ο οποίος περιέχει στοιχεία της υπόθεσης με συνομιλίες. Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για πραγματικά ή πλαστογραφημένα στοιχεία.

Η υπόθεση επισκίασε εκ νέου την πρεμιέρα της νέας σεζόν της Formula 1 και πλέον παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Ο πρόεδρος της FIA, Μογάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, έκανε δηλώσεις τους Financial Times για το ζήτημα.

«Κάνει ζημιά στο σπορ, κάνει ζημιά και σε προσωπικό επίπεδο. Είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Η F1 γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές σπορ. Πρέπει να απολαύσουμε την έναρξη της σεζόν. Γιατί να επισκιάζουμε την πρεμιέρα με αρνητικότητα;», ανέφερε.

» Ο Γιος Φερστάπεν ζητά την απομάκρυνση του Χόρνερ

Τόσο ο Σουλαγέμ όσο και ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Χόρνερ στο Μπαχρέιν.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!