F1 - Μπαχρέιν: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - Μπαχρέιν: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Σακχίρ; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο εναρκτήριος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το μαραθώνιο 24 Grand Prix που έχουν μπροστά τους. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 57 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με αγωνία.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς και θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2023, στην πρώτη θέση. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς δίπλα του θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο του 2022 στο Σακχίρ.

Οδηγός F1

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, η Red Bull Racing βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς και οι δύο οδηγοί της έχουν από ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας ελαστικών. Αντιθέτως στη Scuderia Ferrari έχουν πρόβλημα μιας και οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ έχουν μόλις δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας ελαστικών. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν τους οδηγούς τους στην πρώτη 10άδα έχουν ένα φρέσκο σετ ελαστικών της μεσαίας γόμας και δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας ελαστικών.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. Η καλύτερη λύση που προτείνει είναι η εκκίνηση με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Το παράθυρο της πρώτης αλλαγής ελαστικών είναι μεταξύ των γύρων 13 και 19 για τη σκληρή γόμα ελαστικών. Το παράθυρο της δεύτερης αλλαγής ελαστικών για τη μαλακή γόμα και πάλι είναι μεταξύ των γύρων 37 και 43.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι και πάλι τα δύο pit-stop. Ωστόσο η Pirelli προτείνει τη χρήση μαλακής γόμας ελαστικών για το πρώτο stint και για τα δύο επόμενα τη σκληρή γόμα ελαστικών. Οι δύο πιο αργές στρατηγικές που προτείνει είναι τριών και δύο pit-stop αντίστοιχα. Η εμπλοκή του αυτοκινήτου ασφαλείας ενδεχομένως να αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες του αγώνα.

στρατηγικές

Το Grand Prix Μπαχρέιν θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!