F1 - Λεκλέρ: «Είμαι απογοητευμένος, στο Q2 έκανα το χρόνο του Φερστάπεν»

F1 - Λεκλέρ: «Είμαι απογοητευμένος, στο Q2 έκανα το χρόνο του Φερστάπεν»
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari πιστεύει πως θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσα τον Μαξ Φερστάπεν για την pole position στο Μπαχρέιν.

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 για το 2024 είναι γεγονός. Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την 33η pole position της καριέρας του κερδίζοντας την πρώτη μάχη της σεζόν.

Πίσω του ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, ο οποίος ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από το χρόνο του Φερστάπεν. Ο Μονεγάσκος ήταν πολύ αισιόδοξος για το ξεκίνημα της σεζόν και ξέρει πως αύριο μπορεί από την πρώτη σειρά της εκκίνησης να διεκδικήσει τη νίκη.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το Q3, o οδηγός της Scuderia Ferrari ανέφερε: «Είμαι απογοητευμένος. Είχαμε καλές κατατακτήριες δοκιμές στις οποίες ένιωσα πολύ άνετα με το μονοθέσιο. Το Q3 ήταν δύσκολο γιατί χρησιμοποίησα δύο μαλακές γόμες ελαστικών στο Q1. Αυτό με περιόρισε στο Q3. Κάναμε καλό ξεκίνημα στη σεζόν, είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι πριν ένα χρόνο. Θέλω να δω τώρα το ρυθμό αγώνα μας. Αύριο θα δούμε τι βήμα προς τα εμπρός κάναμε. Ακόμη πιστεύω πως η Red Bull είναι πολύ μπροστά».

Οδηγός F1

Όσο για το αν πιστεύει πως θα μπορούσε να ξεπεράσει το χρόνο του Φερστάπεν, ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Στο Q2 είχα κάνει ίδιο χρόνο με του Φερστάπεν στο Q3. Έχασα το ρυθμό μου όταν έβαλα χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα ελαστικών στην αρχή του Q3. Έπρεπε μετά να προσαρμοστώ στα νέα ελαστικά. Συνολικά ήταν θετικές κατατακτήριες δοκιμές».

Το Grand Prix Μπαχρέιν είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή, 2/3. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!