Yamaha: Ενίσχυση στο ευρωπαϊκό μέτωπο

Νίκος Βιτσιλάκης
Yamaha: Ενίσχυση στο ευρωπαϊκό μέτωπο
Η Yamaha Motor Europe N.V. ανακοινώνει ότι το εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο ευρωπαϊκό εργοστάσιό της στο Saint Quentin της Γαλλίας, παλαιότερα γνωστό ως MBK Industrie S.A.S. (MBK), μετονομάστηκε σε Yamaha Motor Manufacturing Europe S.A.S. (ΥΜΜΕ).

Η θέσπιση της μετονομασίας σε YMME, με τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Εργασίας της MBK, ήταν μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της Yamaha Motor και ενισχύει τη δέσμευσή της για μια τοπική ευρωπαϊκή παραγωγή ως ανταγωνιστικό και βιώσιμο πλεονέκτημα. Η ΥΜΜΕ θα συνεχίσει τη διαφοροποίησή της σε εργοστάσιο πολλαπλών προϊόντων και προς την ηλεκτροκίνηση. Ήδη εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζονται εκεί κορυφαία μοντέλα της Yamaha, όπως π.χ. τα Ténéré 700, MT-125 και XMAX, όπως εκεί γίνεται και η συναρμολόγηση της νέας σειράς ηλεκτρικών ποδηλάτων της Yamaha, αλλά και η προσαρμογή των ηλεκτρικών δίτροχων και ATV της ετιαιρείας για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Yamaha
Φωτογραφίες: Yamaha

Η παρουσίαση των Ténéré Extreme και Ténéré Explore τον περασμένο Νοέμβριο είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη των δυνατοτήτων του εργοστασίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η YMME θα αρχίσει επίσης να παράγει μονάδες eDrive για πελάτες OEM το Μάρτιο του 2024. Η MBK είναι μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Yamaha από το 1986, ένα επιτυχημένο ταξίδι από τη Motobécane στην MBK Industrie και τώρα στη Yamaha Motor Manufacturing Europe. Αυτή η απόλυτη ενσωμάτωση του YMME στο Yamaha Motor Group σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ιστορία του εργοστασίου, που θα συνεχίσει να ενισχύει το ζωτικό του ρόλο στις δραστηριότητες της Yamaha στην Ευρώπη.

Yamaha
Φωτογραφίες: Yamaha

Ας δούμε και τι δήλωσαν οι αξιωματούχοι της ιαπωνικής φίρμας:

Ολιβιέ Πρεβό, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe N.V.: «Με μεγάλη συγκίνηση βλέπω την εξέλιξη της MBK Industrie στη Yamaha Motor Manufacturing Europe. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην MBK πριν από 30 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο εργοστάσιο. Οι λειτουργίες και η σειρά προϊόντων εξελίσσονται συνεχώς, για να φτάσουν σήμερα σε ένα υψηλό επίπεδο αριστείας που επιτρέπει την παραγωγή ναυαρχίδων μοντέλων της Yamaha σε αυτό το εργοστάσιο. Αυτό κατέστη δυνατό με τη συμμετοχή και τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων τα τελευταία 40 χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και να τους ευχαριστήσω όλους. Κοιτάζοντας το μέλλον, έγινε σαφές ότι ήρθε τώρα η ώρα να αλλάξει το όνομα σε Yamaha Motor Manufacturing Europe. Περισσότερο από μια συμβολική κίνηση, είναι μια σαφής αναγνώριση για την εταιρεία εντός του Ομίλου Yamaha Motor και θα υποστηρίξει μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων Yamaha. Τέλος, ως πρώην υπάλληλος της MBK, είμαι πολύ περήφανος που λέω στους συναδέλφους μου στην YMME ότι επιτέλους είμαστε όλοι «υπάλληλοι της Yamaha» τώρα. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε χρησιμοποιώντας την τοπική παραγωγή της Yamaha ως ανταγωνιστικό και βιώσιμο πλεονέκτημα!».

Yamaha
Φωτογραφίες: Yamaha

Πατρίς Μασιεγέφσκι, Πρόεδρος YMME S.A.S.: «Η μετονομασία της MBK σε Yamaha Motor Manufacturing Europe αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών που κατέβαλαν όλοι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια για να μεταμορφώσουν την εταιρεία ώστε να μπορέσει να παράγει κορυφαία μοντέλα της Yamaha όπως η οικογένεια Ténéré 700cc. Συγκρίνουμε συνεχώς το ποιοτικό μας πρότυπο και τη μέθοδο με το μητρικό μας εργοστάσιο στην Iwata, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε παρόμοια επίπεδα ποιότητας. Πιστεύουμε ότι οι εγκαταστάσεις μας στην Ευρώπη θα αποτελέσουν βασικό πλεονέκτημα για τη Yamaha στο eMobility, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην απαίτηση μηδενικής ουδετερότητας άνθρακα για την τοπική παραγωγή. Σήμερα, μετά από 100 χρόνια ύπαρξης υπό τη Motobécane και την MBK, είμαστε πολύ περήφανοι που ενταχθήκαμε πλήρως στην οικογένεια της Yamaha και γίναμε υπάλληλοί της».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!