MotoGP, Μπανάια: «Η φετινή Ducati είναι καλύτερη παντού»

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Μπανάια: «Η φετινή Ducati είναι καλύτερη παντού»
Ο πρωταθλητής του 2023 αφού συνέτριψε το ρεκόρ πίστας στο Κατάρ και προειδοποίησε τους αντιπάλους του για τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Φραντσέσκο Μπανάια, προειδοποιεί ότι η Ducati του 2024 είναι τώρα «καλύτερη σε όλους τους τομείς» σε σύγκριση με την περσινή μοτοσικλέτα. Ο Ιταλός θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη σειρά, έχοντας τον ταχύτερο χρόνο, και μάλιστα με ρεκόρ γύρου, κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Σεπάνγκ και στο Κατάρ.

Ο Μπανάια ξεκίνησε την τελευταία έξοδο στο Κατάρ με κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την αεροδυναμική της Ducati και την απόκριση του γκαζιού, αλλά έφυγε από τη Λουσάιλ ως ο μόνος αναβάτης που κατάφερε να κάνει γύρο στο 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα: «Αυτό που με κάνει πιο ευχαριστημένο είναι το συναίσθημα που έχω με τη μοτοσυκλέτα. Κάποιες φορές αυτό μου έλειπε πέρυσι. Αλλά φέτος το συναίσθημά μου με τη μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί. Νομίζω ότι είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με την GP23. Οπότε μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έγινε», δήλωσε ο Μπανάια στο MotoGP.com

Ωστόσο, με τον Ένεα Μπαστιανίνι να βρίσκεται δεύτερος σε χρόνο, τον Μαρκ Μάρκεθ της Gresini στην τέταρτη θέση και τρεις Aprilia στις πρώτες έξι θέσεις, ο Μπανάια επιμένει ότι δεν θα έχει έλλειψη σε αντίπαλους. «Η Aprilia επίσης χθες ήταν γρήγορη και ο Μαρκ έκανε ένα καλό βήμα μπροστά όσον αφορά το χρόνο. Δεν ξέρω το ρυθμό τους, γιατί ειλικρινά δεν είδα τίποτα, αλλά θα ανακαλύψουμε το δυναμικό κάθε αναβάτη το σαββατοκύριακο των αγώνων. Αλλά σίγουρα η Aprilia, η KTM και όλες οι Ducati είναι γρήγορες αυτήν τη στιγμή. Η Yamaha και η Honda ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο γιατί η ταχύτητα είναι εκεί αλλά τους λείπει κάτι στην πρόσφυση, νομίζω», είπε ο Ιταλός.

Η φετινή σεζόν του MotoGP θα αρχίσει με το GP Κατάρ το 3ήμερο 8-10 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!