Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο; Ποια μάρκα μπορεί να σβήσει τον κινητήρα από μακριά

Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο; Ποια μάρκα μπορεί να σβήσει τον κινητήρα από μακριά

Κώστας Μπιτσικώκος
Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο; Ποια μάρκα μπορεί να σβήσει τον κινητήρα από μακριά
Η εφαρμογή στο κινητό επιτρέπει την ανίχνευση του οχήματος μέσω του συστήματος GPS που αυτό διαθέτει.

Παρά τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, δεν αποτρέπεται η κλοπή τους. Περιπτώσεις όπως η κλοπή με αναμεταδότη σήματος είναι συνήθεις στην Ευρώπη και έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα.

Για να διευκολύνει τους πελάτες της στην ανεύρεση των κλεμμένων αυτοκινήτων τους, η Nissan δημιούργησε το Stolen Vehicle Tracking (SVT). Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία σε συνεργασία με την Vodafone Automotive, τον πάροχο υπηρεσιών της Nissan. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Μεγάλη Βρετανία στο ηλεκτρικό Ariya και τα SUV Qashqai / X-Trail και η ετήσια συνδρομή κοστίζει 99 ευρώ.

Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα μέσω της εφαρμογής NissanConnect Services. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μπορεί να ακολουθήσει την πορεία του και να το εντοπίσει μέσω του σήματος του GPS. Ο πάροχος της υπηρεσίας συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου το όχημα να βρεθεί και να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Μάλιστα αν το ζητήσουν οι αρχές, μπορεί να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας εξ αποστάσεως.

Το Stolen Vehicle Tracking στέλνει ειδοποιήσεις σε μία σειρά από συμβάντα, όπως η ρυμούλκηση του αυτοκινήτου, επικοινωνία με τις αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών κ.α. Η υπηρεσία της Nissan αναμένεται να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!