F1 - H Ferrari θα χρησιμοποιήσει τον Χάμιλτον για να πάρει κορυφαίους μηχανικούς

F1 - H Ferrari θα χρησιμοποιήσει τον Χάμιλτον για να πάρει κορυφαίους μηχανικούς
Η ιταλική ομάδα θέλει δημιουργήσει τη δική της, νέα δυναστεία στη Formula 1 και για το λόγο αυτό θέλει να προσελκύσει κορυφαίους τεχνικούς.

Αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια είναι η Scuderia Ferrari και έχει ως στόχο την κορυφή της Formula 1 πάση θυσία. Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του «Blockbuster deal» με τον Λιούις Χάμιλτον ώστε ο Βρετανός να γίνει οδηγός της από το 2025.

Όμως έπεται και συνέχεια, καθώς στο Μαρανέλο η επιθυμία των «κόκκινων» είναι να δημιουργήσουν μια υπερομάδα. Ο επικεφαλής Φρεντ Βασέρ, με τη στήριξη του προέδρου Τζον Έλκαν θέλει να φέρει τα μεγαλύτερα «μυαλά» του χώρου στη Ferrari και μάλιστα σύντομα.

Ήδη γνωρίζουμε πως ο Λοΐκ Σερά θα πάει από τη Mercedes-AMG στη Ferrari το 2025. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει συμβάλλει στις επιτυχίες της γερμανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά τον Χάμιλτον.

Όμως οι Ιταλοί δεν σταματούν εκεί. Τις τελευταίες ημέρες γίνονται ολοένα και περισσότερες αναφορές που συνδέουν το εργοστάσιο του Μαρανέλο με τον Πιέρ Βας. Ο Γάλλος είναι ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing και είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των μονοθεσίων που σάρωσαν το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2022 και το 2023. Η θέση του είναι τέτοια που έχει μεγαλύτερη επιρροή στην εξέλιξη του μονοθεσίου των «ταύρων» από τον γκουρού της αεροδυναμικής, Έντριαν Νιούι.

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, η Ferrari προσέγγισε τον Βας το 2023 ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της, όμως έλαβε αρνητική απάντηση. Τώρα έχει στα χέρια της ένα πολύ δυνατό χαρτί, το οποίο ακούει στο όνομα Λιούις Χάμιλτον. Αναμφίβολα η προσθήκη του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μπορεί να είναι πόλος έλξης για πολλούς μηχανικούς και αεροδυναμιστές όπως ο νούμερο ένα τεχνικός της Red Bull Racing.

Πιέρ Βας

Φωτογραφία: Getty Images/Redbullcontentpool.com

O Βας είναι μόλις 49 ετών και μπορεί να προσφέρει σε ύψιστο βαθμό στη Ferrari μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, έχει γίνει εκ νέου προσπάθεια ώστε ο Γάλλος να γίνει κάτοικος Μαρανέλο σύντομα και χρησιμοποιεί το «χαρτί Λούις Χάμιλτον» για να τον πείσει.

Ωστόσο αναφέρεται πως ο Βας παρότι έχει ήδη συζητήσει μέχρι και το πόσο παχυλός θα είναι ο μισθός του στη Ferrari, θα περιμένει την έκβαση της έρευνας για τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ.

Φωτογραφίες: wearelh/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!