F1 - O νέος διευθυντής της Haas εκθέτει τον Στάινερ: «Είναι ντροπιαστική η τελευταία θέση»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - O νέος διευθυντής της Haas εκθέτει τον Στάινερ: «Είναι ντροπιαστική η τελευταία θέση»
Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της αμερικανικής ομάδας, ο Αγιάο Κομάτσου φροντίζει να ρίχνει μόνο σπόντες προς τον τέως διευθυντή του.

Η αποχώρηση του Γκίνθερ Στάινερ από τη Haas ήταν μια «έκπληξη μεγατόνων» στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Ιταλοαμερικανός ήταν ο υπεύθυνος για τη δημιουργία της ομάδας από τα πρώτα στάδια πίσω στο 2014, δύο χρόνια πριν κάνει το ντεμπούτο της.

Μέχρι το 2023, η Haas κατάφερε μόλις μία χρονιά να τερματίσει πάνω από την 8η θέση. Η δομή της και η εξάρτησή της από τη Scuderia Ferrari φαίνεται πως πλέον δεν είναι αρκετή ώστε να της εξασφαλίσει τα αποτελέσματα που θέλει.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζιν Χάας, αποκάλεσε τα αποτελέσματα της ομάδας του «ντροπιαστικά» και ήταν ένας εκ των λόγων που αποφάσισε να απομακρυνθεί ο Στάινερ από τη θέση του. Σε δηλώσεις του, ο νέος επικεφαλής της Haas, Αγιάο Κομάτσου, ρίχνει νέες σπόντες προς τον τέως διευθυντή του και συμφωνεί με τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

«Ο Τζιν αυτή τη στιγμή θέλει να φύγει από την ουρά του grid. Είδαμε όλοι μας πόσο δυσαρεστημένος είναι με την ομάδα. Μα ποιος θέλει να είναι στην τελευταία θέση. Είναι ντροπιαστικό, πολύ ντροπιαστικό. Είναι θετικό πως ο Τζιν είναι δυσαρεστημένος. Αυτό μας δίνει κίνητρο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει πλέον στην ομάδα κάποιος που να νομίζει ότι επειδή ο Τζιν δεν μιλάει που είμαστε στην τελευταία θέση, δεν τον ενδιαφέρει τόσο. Ο Τζιν είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και θέλει να βελτιώσουμε την ομάδα. Θα το κάνουμε μαζί. Κανένας δεν θέλει να είναι τελευταίος. Δεν είχαμε καλή χρονιά το 2023, όλοι το ξέρουν αυτό. Για εμένα έχει σημασία το πώς αντιδράς», δήλωσε o Ιάπωνας θέλοντας να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον προκάτοχό του.

Για το 2024 η Haas διατηρεί τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν στο δυναμικό της. Το νέο μονοθέσιο της αμερικανικής ομάδας είναι το πρώτο που ανακοινώθηκε πως θα πατήσει πίστα στη φετινή χρονιά.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!