F1 - O μπαμπάς Σάινθ «ψήνει» τον γιο να υπογράψει στην Audi

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - O μπαμπάς Σάινθ «ψήνει» τον γιο να υπογράψει στην Audi
Μπορεί ο Κάρλος Σάινθ Τζ. να βρίσκεται στην πιο ιστορική ομάδα της Formula 1, όμως λαμβάνει ενδοοικογενειακές… συμβουλές για μεταγραφή σε μια επερχόμενη μεγάλη δύναμη.

Το 2024 είναι η τελευταία σεζόν συμβολαίου του Κάρλος Σάινθ με τη Scuderia Ferrari. O Ισπανός θέλει να παραμείνει στο Μαρανέλο και ζητά άμεσα την επέκταση της συνεργασίας του με τους «κόκκινους».

Η επιθυμία του να ανανεώσει δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχει άλλες επιλογές στο grid. Τους τελευταίους μήνες το όνομά του έχει συνδεθεί με μία πιθανή μετεγγραφή στην Audi. H ελβετική ομάδα (γιατί ουσιαστικά πρόκειται για τη Sauber Motorsport) θα αγωνίζεται φέτος (και το 2025) στη Formula 1 με την ονομασία Stake F1. Μέσα στο έτος, οι Γερμανοί αναμένεται να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ελβετικού εργοστασίου.

Μετά τη θριαμβευτική του τέταρτη νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ, ο Κάρλος Σάινθ Sr αποκάλυψε πως μιλάει στον γιο του για τo πρότζεκτ της Audi στην F1.

Audi F1

Φωτογραφία: Audi media

«Είναι λογικό στο σπίτι μας να συζητάμε για το τι μπορεί να πετύχει η Audi στη Formula 1. Αυτό το συζητάμε όλο και περισσότερο από τη στιγμή που είμαι στην οικογένεια της Audi», είπε αποκαλύπτοντας ενδεχομένως ένα σχέδιο να υπογράψει ο γιος του με τη γερμανική φίρμα.

Επιπλέον ο μπαμπάς Σάινθ εξέφρασε την πίστη του πως οι Γερμανοί θα καταφέρουν να κατακτήσουν την κορυφή στην F1: «Η Audi σίγουρα θα πετύχει στη Formula 1. Το λέω γιατί γνωρίζω πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το πρότζεκτ. Γνωρίζω τι σημαίνει στην πράξη η γερμανική φιλοσοφία. Γνωρίζω πως η Formula 1 είναι ένας ξεχωριστός κόσμος και γι’ αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Audi. Στα μάτια μου είναι θέμα χρόνου να κερδίσει η Audi».

Παρά το γεγονός πως απομένουν δύο χρόνια για να δούμε τη γερμανική φίρμα στις πίστες της F1, φήμες και τα σενάρια σχετικά με το πιθανό οδηγικό της δίδυμο θα συνεχίσουν να «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας.

Φωτογραφίες: carlossainz/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!