Νέες Husqvarna Vitpilen & Svartpilen 401: Άνεμος ανανέωσης (vid)

Νίκος Βιτσιλάκης
Νέες Husqvarna Vitpilen & Svartpilen 401: Άνεμος ανανέωσης (vid)
Διαθέτοντας τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αναβαθμίσεις από το 2018 που παρουσιάστηκαν, τα δύο 401 της Husqvarna έχουν εξοπλιστεί με τελείως νέους κινητήρες και πλαίσιο για το 2024.

Από την αστική μετακίνηση μέχρι την εξερεύνηση τα Σαββατοκύριακα, τα νεότερα μοντέλα Vitpilen και Svartpilen έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια διασκεδαστική και παράλληλα δυναμική εμπειρία οδήγησης σε αναβάτες κάθε ηλικίας, πρωτόλειους ή/και πεπειραμένους. Έτσι λέει η Husqvarna και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί της, καθώς έχουμε οδηγήσει τα προηγούμενα μοντέλα και μόνο θετικά λόγια έχουμε να πούμε.

HusqvrnaΦωτογραφίες: Husqvarna

Καίριες οι αλλαγές

Ένα ολοκαίνουργιο ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα εγγυάται καλύτερη οδική συμπεριφορά και ευελιξία, σήμα κατατεθέν των δύο μοντέλων, ενώ ένα νέο ελαφρύτερο αλουμινένιο ψαλίδι και η ανάρτηση της WP εξασφαλίζουν προβλέψιμο χειρισμό. Τα μοντέλα του 2024 διαθέτουν επίσης μεγαλύτερο μεταξόνιο και αναθεωρημένο ύψος σέλας, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά τους στις στροφές και διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητά τους. Το Vitpilen επωφελείται περαιτέρω από ένα νέο τιμόνι με μειωμένο βάρος, με στόχο τη βελτιωμένη ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης. Αμφότερα τα μοντέλα κινούνται από μια νέα και πλέον συμπαγή κινητήρια μονάδα, συμβατή με το Euro5+, που έχει νέα κατανομή βάρους και αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 399cc και 45Ηp διαθέτει οδηγικά προγράμματα και βγάζει τη δύναμή του στο δρόμο ελεγχόμενος από ένα ομοίως αναβαθμισμένο Bosch ABS στροφής (Cornering).

HusqvrnaΦωτογραφίες: Husqvarna

Η τεχνολογία Easy Shift επιτρέπει τις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, ενώ η οθόνη TFT των 5", το φινίρισμα υψηλής ποιότητας και οι ζάντες των 17 ιντσών ολοκληρώνουν το αδιαμφισβήτητα ξεχωριστό στιλ των μοντέλων.

Χαρακτηριστικά μοντέλων 2024

- Νέος κινητήρας
- Νέο πλαίσιο και ψαλίδι
- Νέα οθόνη TFT 5”
- Ύψος σέλας στα 820mm
- Bosch ABS στροφής (Cornering)
- Σύστημα Easy Shift +/- στο βασικό εξοπλισμό
- Προβολέας LED
- Ακτινωτές ζάντες 17” με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR (Svartpilen)
- Χυτές αλουμινένιες ζάντες 17" με ελαστικά Michelin Power 6 (Vitpilen)

Άγνωστη η τιμή τους

Η διάθεση των νέων Vitpilen και Svartpilen θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα, με την τιμή τους να μην έχει προσδιοριστεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Σημειωτέον πως η χρονική διαθεσιμότητα θα διαφέρει από χώρα σε χώρα, οπότε για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Husqvarna.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!