F1 - H McLaren ζητά άμεση διερεύνηση στις σχέσεις Red Bull-AlphaTauri

F1 - H McLaren ζητά άμεση διερεύνηση στις σχέσεις Red Bull-AlphaTauri
O πόλεμος κατά της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ομάδες της Red Bull στη Formula 1 συνεχίζεται και στο 2024.

Οι συνεργασίες μεταξύ ομάδων της Formula 1 βρίσκονται στο προσκήνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αφορμή είναι η πλέον πιο στενή από ποτέ σχέση των Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri. Για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν εγκαταστάσεις δίπλα από το εργοστάσιο της αυστριακής ομάδας στο Μίλτον Κινς, ώστε να αλλάξει ο τρόπος εξέλιξης του μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας.

Η FIA είναι ενήμερη για τις ανησυχίες των ομάδων, ωστόσο ο προβληματισμός τους είναι εμφανής. Ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, ήταν ο πρώτος μίλησε για κέρδος σε απόδοση της Red Bull Racing λόγω της πιο στενής σχέσης της με την AlphaTauri. Δεν ήταν ο μόνος όμως καθώς κι άλλες ομάδες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά.

Ο Μπράουν επανήλθε στο θέμα την ημέρα της παρουσίασης του χρωματισμού της McLaren MCL38 του 2024 και είπε: «Ως σπορ θέλω να δω που εστιάζουμε στους κανονισμούς περί συνιδιοκτησίας ομάδων. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το πόσο δίκαιο είναι το σπορ. Γι’ αυτό κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται σε κανένα άλλο σπορ. Θέλω να εστιάσουμε σε αυτό πριν φτάσουμε σε ένα σημείο που ήμασταν πριν από χρόνια, δηλαδή κάποιες ομάδες να αγωνίζονται με διαφορετικούς κανόνες».

Μαξ Φερστάπεν

Φωτογραφία: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Επιπλέον ανέφερε πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει κάποιου είδους πλεονέκτημα μέσω μιας συνεργασίας και τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα της Formula 1.

«Αυτό που ξέρω είναι πως η AlphaTauri μετακομίζει στην Αγγλία και αυτό θα έχει όφελος και για τις δύο ομάδες. Αυτή η κατάσταση συνιδιοκτησίας μιας Α και Β ομάδας μας προβληματίζει. Θέτει σε κίνδυνο την υγεία και δικαιοσύνη της F1. Όταν θεσπίστηκαν αυτοί οι κανονισμοί, το σπορ ήταν σε μία διαφορετική τροχιά. Υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ ομάδων. Τώρα, με το cost cap μπορεί να αποκτήσει μια ομάδα παράνομο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που πρέπει ως σπορ να επιλύσουμε», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: McLaren media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!