BMW M: Και όμως το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της είναι ηλεκτρικό

BMW M: Και όμως το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της είναι ηλεκτρικό

Newsroom
BMW M: Και όμως το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της είναι ηλεκτρικό
H θυγατρική του BMW Group που κατασκευάζει σπορ μοντέλα έσπασε για πρώτη φορά το... φράγμα των 200.000 πωλήσεων σε ένα έτος.

Η αγορά των σπορ αυτοκινήτων κινήθηκε ανοδικά το 2023, καθώς επηρεάστηκε λιγότερο από την ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε σχέση με τα mainstream μοντέλα. Η BMW M έκανε γνωστό ότι για πρώτη φορά ξεπέρασε το φράγμα των 200.000 παραδόσεων σε ένα έτος. Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις των μοντέλων BMW M ανήλθαν το 2023 σε 202.530, παρουσιάζοντας άνοδο 14,3% σε σχέση με το 2022.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της BMW M αναδείχθηκε η αμιγώς ηλεκτρική i4 M50. Το στατιστικό αυτό αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση έχει... ρεύμα ακόμα και σε σπορ μάρκες. Πρώτη αγορά σε πωλήσεις BMW M ήταν και πάλι αυτή των ΗΠΑ, με τη Γερμανία στη δεύτερη θέση και την Μεγάλη Βρετανία στην τρίτη. Για το 2024 η BMW M προγραμματίζει το λανσάρισμα της νέας Μ5 (και σε έκδοση station wagon), της ηλεκτρικής i5 M60 xDrive Touring και των ανανεωμένων εκδόσεων των Μ2, Μ3, Μ4.

Photo Credits: BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!