MotoGP: Επτά αστέρες του στο χωμάτινο αγώνα του Βαλεντίνο Ρόσι

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Επτά αστέρες του στο χωμάτινο αγώνα του Βαλεντίνο Ρόσι
Στις 12-13 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 9η έκδοση του χωμάτινου αγώνα «100 km of Champions» στο MotoRanch του Ρόσι στην Ταβούλια.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι κάθε χρόνο διοργανώνει έναν αγώνα στο ράντσο του στην Ταβούλια, τον οποίο αποκαλεί «100 km of Champions». Σε αυτόν τον αγώνα προσκαλεί πολλούς αναβάτες, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και αρκετοί αστέρες του MotoGP. Από το ράντσο του «Γιατρού» στο παρελθόν έχουν περάσει σχεδόν όλοι, ακόμα και ο... άσπονδος φίλος του Ιταλού, ο Μαρκ Μάρκεθ.

Οι αγωνιζόμενοι ομαδοποιούνται σε ζευγάρια για τη μάχη των 100 χιλιομέτρων, η οποία ξεκινά με τους αναβάτες να τρέχουν με τα πόδια προς τις μοτοσικλέτες του, όπως για ένα ξεκίνημα αγώνα αντοχής. Ο αγώνας διεξάγεται σε 50 γύρους, με εναλλαγή αναβατών κάθε 5 γύρους. Η φετινή σύνθεση περιλαμβάνει επτά τρέχοντες αναβάτες MotoGP. Φέτος ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 12-13 Ιανουαρίου

Ο πρωταθλητής Moto2 Πέντρο Ακόστα, που φέτος πήρε προαγωγή στο MotoGP, ο ομόσταβλός του στην GASGAS Αουγκούστο Φερνάντεθ και η νέα μεταγραφή της VR46 Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο έχουν έχουν πάρει πρόσκληση, για να αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή της Ducati Πέκο Μπανάια και τους «συναδέλφους» του αναβάτες της Ακαδημίας Φράνκο Μορμπιντέλι, Μάρκο Μπετζέκι και Λούκα Μαρίνι. Εκτός από τον Βαλεντίνο Ρόσι, άλλοι πρώην αναβάτες του MotoGP που θα πάρουν μέρος είναι οι Ντανίλο Πετρούτσι, Ρέμι Γκάρντνερ και Τίτο Ραμπάτ.

Αναλυτικά η λίστα συμμετοχών

Valentino Rossi
Luca Marini
Franco Morbidelli
Augusto Fernandez
Francesco Bagnaia
Marco Bezzecchi
Celestino Vietti
Pedro Acosta
Filippo Farioli
Diogo Moreira
Matteo Bertelle
Xavier Artigas
Andrea Migno
Matteo Gabarrini
Sammy Halbert
Tito Rabat
Elia Bartolini
Mattia Casadei
Nicola Carraro
Alessandro Zaccone
Alberto Surra
Ivan Ortola
Michael Ruben Rinaldi
Mattia Pasini
Jose Antonio Rueda
Manuel Gonzalez
Tatsuki Suzuki
Fabio di Giannantonio
Filippo Fuligni
Luca Ottaviani
Danilo Petrucci
Remy Gardner
Tom Neave
Tim Neave
Ferran Cardus
Lorenzo Gabellini
Marco Belli
Dennis Foggia
Andrea Verona
Thomas Chareyre
Andrea Mantovani

Φωτογραφία: VR46.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!