Νέο Volkswagen Golf: Έχει στον εξοπλισμό του κάτι που δεν περιμένεις

Νέο Volkswagen Golf: Έχει στον εξοπλισμό του κάτι που δεν περιμένεις

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέο Volkswagen Golf: Έχει στον εξοπλισμό του κάτι που δεν περιμένεις
Η ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου εμφανίζεται με καμουφλάζ στην έκθεση CES του Λας Βέγκας.

Το Golf 8ης γενιάς πρόκειται να ανανεωθεί σύντομα και λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη αποκάλυψη η Volkswagen το... πήρε μαζί της στην CES 2024 (9-12 Ιανουαρίου). Στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, η γερμανική εταιρεία δείχνει το νέο Golf GTI με καμουφλάζ.

Πέρα από το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, τα σημαντικά νέα βρίσκονται στην καμπίνα των επιβατών. Και αυτό διότι το ανανεωμένο Golf είναι ένα από τα μοντέλα της Volkswagen που θα έχουν στον εξοπλισμό του το ChatGPT, τη γνωστή εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Volkswagen
Φωτογραφία: Volkswagen AG

Το ChatGPT ενσωματώνεται στο σύστημα φωνητικής βοηθού IDA και θα περιλαμβάνεται από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 στο βασικό εξοπλισμό αρκετών μοντέλων της: Golf, Passat, Tiguan, αλλά και στα ηλεκτρικά ID.7, ID.4, ID.5, ID.3. Η τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT θα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες υποβοήθησης του οδηγού, απαντώντας σε μία σειρά από ερωτήσεις. Και όλα αυτά χωρίς ο οδηγός να πληκτρολογεί το οτιδήποτε.

Δεν θα απαιτείται η δημιουργία νέου λογαριασμού, ενώ σημαντικό είναι ότι το ChatGPT δεν θα αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα σβήνονται αμέσως, για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Golf θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, στα 50ά γενέθλια του μοντέλου. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και σύστημα πολυμέσων επόμενης γενιάς.

Volkswagen
Φωτογραφία: Volkswagen AG

Photo Credits: Volkswagen AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!