BYD: H κινεζική μάρκα δημιουργεί βάση στην Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
BYD: H κινεζική μάρκα δημιουργεί βάση στην Ευρώπη
Ο Κινέζος κατασκευαστής αυτοκινήτων BYD ενισχύει την ευρωπαϊκή παρουσία του με ένα νέο εργοστάσιο στη Σέζεντ της Ουγγαρίας.

Η BYD (Build Your Dreams), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ανακοινώνει το επόμενο στάδιο της ευρωπαϊκής της στρατηγικής με την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου κέντρου κατασκευής στη Σέζεντ, στην Ουγγαρία. Το σύγχρονο εργοστάσιο θα είναι το πρώτο της κατηγορίας του που θα κατασκευαστεί από κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και θα διαθέτει την πιο προηγμένη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων. Η κατασκευή του εργοστασίου θα γίνει σε φάσεις και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά, να υποστηρίξει την τοπική οικονομία και να ενισχύσει τις τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής θα ενσωματώσει την πιο προηγμένη παγκόσμια τεχνολογία και υψηλά αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής για τη δημιουργία ενός παγκοσμίου επιπέδου εργοστασίου κατασκευής νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Η κατασκευή αυτού του εργοστασίου παραγωγής αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία μέσω της προώθησης της τεχνολογικής ανταλλαγής και της καινοτομίας μεταξύ Κίνας και Ουγγαρίας. Η BYD θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία της στις ολοκληρωμένες κατανομές εφοδιασμού για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πράσινου «οικοσυστήματος» σε τοπικό επίπεδο.

BYD Seal

To BYD Seal (Φωτογραφία: BYD)

Η θέση της στην καρδιά της Ευρώπης κάνει την Ουγγαρία είναι ένα σημαντικό κέντρο μεταφορών. Με μια ώριμη υποδομή και μια καλά εδραιωμένη βιομηχανική βάση, η Ουγγαρία έχει επιλεγεί από διάφορους σημαντικούς ευρωπαϊκούς κατασκευαστές ως τοποθεσία παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων. Αυτό υποστηρίζει ακόμα περισσότερο την απόφαση της BYD να κατασκευάσει την Ουγγαρία το κέντρο των ευρωπαϊκών παραγωγικών της δραστηριοτήτων.

Η BYD έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προώθηση των επιβατικών της αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Μέσα στον πρώτο χρόνο, η εταιρεία έχει ιδρύσει 230 καταστήματα λιανικής σε 19 χώρες, εισήγαγε πέντε νέα μοντέλα (BYD HAN, BYD TANG, BYD ATTO 3, BYD SEAL και BYD DOLPHIN), καλύπτοντας τις κατηγορίες από C έως E, συμπεριλαμβανομένων χάτσμπακ, σεντάν και SUV. Επιπλέον, τρία νέα μοντέλα προγραμματίζονται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!