Στην παραγωγή η Royal Enfield Shotgun 650 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Στην παραγωγή η Royal Enfield Shotgun 650 (vid)
Το εντυπωσιακό cruiser της Royal Enfield έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και μπαίνει πλέον στην παραγωγή.

Πριν από έναν χρόνο η Royal Enfield παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο cruiser το οποίο ονόμασε Shotgun 650. Εκείνη την εποχή οι Ινδοί το παρουσίαζαν ως ένα μελλοντικό σχέδιο που ίσως κάποια στιγμή έμπαινε στην γκάμα των μοντέλων της εταιρείας.

Ο Νοέμβριος του 2023 απέδειξε ότι το Shotgun δεν ήταν απλά ένα πείραμα της Royal Enfield, αλλά ήταν ένα κανονικότατο μοντέλο που μπαίνει στην παραγωγή. Στην ετήσια συνάντηση του Royal Enfield Metaverse στην Γκόα της Ινδίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Shotgun 650. Η μοτοσικλέτα είναι βασισμένη στην Super Meteor 650, αλλά έχει μια ξεκάθαρη bobber προσέγγιση που την κάνει να ξεχωρίζει.

Royal Enfield

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει στο πρώτο μοντέλο του Shotygun 650 είναι ο διπλός χρωματισμός που συνδυάζει το γαλάζιο με το μαύρο. Στο εμπρός μέρος ο προβολέας είναι τεχνολογίας LED και το τιμόνι είναι φαρδύ με τους καθρέπτες τοποθετημένους στα άκρα. Η σέλα είναι μονή αφήνοντας το πίσω φτερό εκτεθειμένο, ενώ οι εξατμίσεις είναι μαύρες, το ίδιο και ο κινητήρας.

Royal Enfield

Ο κινητήρας είναι ίδιος με εκείνον του Super Meteor 650. Πρόκειται για τον δικύλινδρο των 659 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους και 52,3 Nm ροπής. Τα υπόλοιπα στοιχεία ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σίγουρα το επόμενο διάστημα αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Royal Enfield για το εντυπωσιακό νέο bobber της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!