F1 - Άμπου Ντάμπι: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - Άμπου Ντάμπι: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη της Γιας Μαρίνα; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο εικοστός δεύτερος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με τις ομάδες και τους οδηγούς να προετοιμάζονται για το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 58 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με αγωνία.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός πήρε τη 12η pole position του φέτος και θέλει να φτάσει τις 19 νίκες σε μία σεζόν. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς δίπλα του θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος θέλει να πάρει «εκδίκηση» για τον αγώνα στο Λας Βέγκας την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, οι 9 από τις 10 ομάδες έχουν επιλέξει παρόμοια στρατηγική για τον αγώνα: έχουν από δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας ελαστικών και ένα φρέσκο σετ της μεσαίας γόμας ελαστικών. Οι μοναδικοί οδηγοί που δεν έχουν διαθέσιμο φρέσκο σετ της σκληρής γόμας είναι οι οδηγοί της Aston Martin.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. Η καλύτερη λύση που προτείνει είναι η εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Το παράθυρο της πρώτης αλλαγής ελαστικών είναι μεταξύ των γύρων 20 και 26 για τη σκληρή γόμα ελαστικών.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι τα δύο pit-stop. Η Pirelli προτείνει και πάλι την εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών, με την πρώτη αλλαγή ελαστικών για τη σκληρή γόμα να είναι μεταξύ των γύρων 12 και 18. Το παράθυρο της δεύτερης αλλαγής ελαστικών είναι και πάλι για τη σκληρή γόμα ανάμεσα στους γύρους 33 και 39.

στρατηγικές

Η εμπλοκή του αυτοκινήτου ασφαλείας ενδεχομένως να αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες.

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 14:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!