Νέο Skoda Superb: Με αεροδυναμική σχεδίαση και έως 265 ίππους (vid)

Νέο Skoda Superb: Με αεροδυναμική σχεδίαση και έως 265 ίππους (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέο Skoda Superb: Με αεροδυναμική σχεδίαση και έως 265 ίππους (vid)
Η τέταρτη γενιά της ναυαρχίδας της τσέχικης μάρκας είναι διαθέσιμη σε hatchback και Combi αμάξωμα, αλλά και ως plug-in hybrid.

Το καμουφλάζ έφυγε και το νέο Superb αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα. Η Skoda παρουσίασε την τέταρτη γενιά του μεγάλου της οικογενειακού, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε hatchback και Combi εκδόσεις. Όλα τα προηγούμενα Superb διακρίνονταν για τους αχανείς τους χώρους, οι οποίοι έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι στο νέο μοντέλο.

Το Superb hatchback φθάνει σε μήκος τα 4,91 μέτρα και το Superb Combi τα 4,90 μέτρα. Το πλάτος έχει μειωθεί ελαφρά, ενώ το ύψος έχει αυξηθεί λίγο. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 645 λίτρα στο hatchback μοντέλο και στα 690 λίτρα στο Combi. Έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος, για τον περιορισμό της κατανάλωσης. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι 0,23 και 0,25 για το hatchback και το Combi, αντίστοιχα.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την παρουσίαση του νέου Superb:

Η νέα ναυαρχίδα της Skoda θα μπορεί να παραγγελθεί σε 8 χρωματισμούς αμαξώματος, εκ των οποίων οι 6 είναι νέοι. Η πιο πλούσια έκδοση σε εξοπλισμό είναι η Laurin & Klement. Πέρα από ευρύχωρη και πολυτελής, η καμπίνα των επιβατών παρέχει λύσεις συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 10 ιντσών, ενώ το σύστημα πολυμέσων έχει οθόνη αφής 10 ή 13 ιντσών, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Skoda Superb

Κινητήρες από 150 έως 265 ίππους

Η Skoda προσφέρει έξι επιλογές κινητήρων για το νέο Superb. Βασικός είναι ο 1.5 TSI με τεχνολογία mild hybrid με 150 ίππους, ενώ ο 2.0 TSI διατίθεται με 204 ή 265 ίππους. Στην πλευρά των diesel υπάρχουν δύο παραλλαγές του 2.0 TDI, με 150 και 193 ίππους. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου συνδυάζονται με τετρακίνηση.

Διαθέσιμη είναι επίσης η έκδοση iV, με τεχνολογία plug-in hybrid, για το Superb Combi. Το σύστημα περιλαμβάνει τον 1.5 TSI 150 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ 204 ίππων να περνά στους εμπρός τροχούς. Η μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Η τσέχικη μάρκα έχει φροντίσει για την άνεση και ασφάλεια οδηγού και επιβατών, εξοπλίζοντας το Superb με σειρά συστημάτων, όπως η ημι-αυτόνομη οδήγηση, η υποβοήθηση στάθμευσης και η ανίχνευση οχημάτων στα τυφλά σημεία.

Skoda Superb

Photo Credits: Skoda Auto

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!