Skoda Kodiaq: Έτσι κατέβηκε στο σταθμό του Μετρό (vid)

Skoda Kodiaq: Έτσι κατέβηκε στο σταθμό του Μετρό (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Skoda Kodiaq: Έτσι κατέβηκε στο σταθμό του Μετρό (vid)
Η Skoda πραγματοποίησε την παρουσίαση του νέου Kodiaq σε ειδικό χώρο κάτω από τις γραμμές του σταθμού Potsdamer Platz στο Βερολίνο.

Το Βερολίνο φιλοξένησε στις αρχές Οκτωβρίου την πρεμιέρα του Skoda Kodiaq 2ης γενιάς. Η μάρκα από την Τσεχία δεν επέλεξε κάποια έκθεση για να παρουσιάσει το μεγάλο της SUV, αλλά μία κλειστή εκδήλωση με 350 προσκεκλημένους αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος. Συγκεκριμένα κάτω από τα τούνελ της γραμμής U3 του Μετρό, στο σταθμό Potsdamer Platz, υπάρχει ένα μεγάλος χώρος, αν και χρησιμοποιείται σπάνια για εκδηλώσεις.

Το ζητούμενο για τη Skoda ήταν πώς θα μπορούσε να βάλει στο σταθμό του Μετρό τα έξι συνολικά Kodiaq που συμμετείχαν στην παρουσίαση. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει με βαγόνια μέσω του τούνελ, καθώς είναι σφραγισμένο και από τις δύο πλευρές του. Η μόνη λύση ήταν από τις σκάλες μίας εκ των εισόδων, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για το συγκεκριμένο project. «Τοποθετήσαμε διαδρόμους στις σκάλες και κατεβάσαμε τα αυτοκίνητα με βίντσι μέσω ενός φορτηγού».

Στο νέο Kodiaq το αμάξωμα μεγάλωσε από τα 4,7 στα 4,76 μέτρα, με όφελος για τους επιβάτες της τρίτης σειράς και το χώρο αποσκευών. Παράλληλα γίνεται πιο αιχμηρό σχεδιαστικά, ενώ διαθέσιμη είναι η τεχνολογία LED Matrix στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Βασικός κινητήρας είναι ο 1.5 TSI βενζίνης με 150 ίππους, ο οποίος – για πρώτη φορά στο Kodiaq – εφοδιάζεται με τεχνολογία mild-hybrid. Η γκάμα περιλαμβάνει τους 2λιτρους TSI και TDI (204 και 193 ίππων, αντίστοιχα), αλλά και το plug-in hybrid Kodiaq iV, επίσης με 204 ίππους. Χάρη στην μεγάλη μπαταρία, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!