MotoGP, Ιαπωνία: Ο Μπίντερ διέλυσε το ρεκόρ γύρου

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ιαπωνία: Ο Μπίντερ διέλυσε το ρεκόρ γύρου
Ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ πρωταγωνίστησε στη δεύτερη περίοδο δοκιμών στο Μοτέγκι.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζει το ξέφρενο πρόγραμμά του με το GP Ιαπωνίας στην πίστα του Μοτέγκι, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη περίοδος δοκιμών, από την οποία προκύπτει η 10άδα που θα πάρει μέρος στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιαπωνία ήταν ηλιόλουστο και η πίστα ήταν στεγνή και έτσι οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να τα δώσουν όλα. Σε αυτήν τη διαδικασία ο Μπραντ Μπίντερ της KTM έκανε τον καλύτερο χρόνο, με τον οποίο έσπασε το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Μοτέγκι, το οποίο κρατούσε από το 2015 ο Χόρχε Λορένθο. Ο Νοτιοαφρικανός οδηγούσε τη νέα RC16 με το νέο ανθρακονημάτινο πλαίσιο, που φαίνεται να αποδίδει καλά.

Ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια με την Ducati στο τέλος έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και σταμάτησε μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Μπίντερ. Ο τρίτος στην κατάταξη ήταν αρκετά πιο πίσω, σχεδόν 3 δέκατα μακριά από την κορυφή, και αυτός ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia. Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac ακολούθησε λίγα χιλιοστά πιο πίσω και μπροστά από τον Μάρκο Μπετζέκι της VR46. Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Ντι Τζιαναντόνιο, Ζαρκό, Βινιάλες, Πολ Εσπαργκαρό και Μίλερ.

Εκτός έμειναν, και θα χρειαστεί να τρέξουν στο Q1, οι Φάμπιο Κουαρταραρό (13ος) και Μαρκ Μάρκεθ (14ος). Και οι δύο είχαν πτώσεις, ο Γάλλος στη στροφή 6 με μεγάλη ταχύτητα και ο Ισπανός στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Μοτέγκι θα ξεκινήσουν στις 4:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας)

Αποτελέσματα

fp2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!