Skoda Kodiaq: Τα πρώτα σκίτσα του νέου SUV

Skoda Kodiaq: Τα πρώτα σκίτσα του νέου SUV

Κώστας Μπιτσικώκος
Skoda Kodiaq: Τα πρώτα σκίτσα του νέου SUV
H δεύτερη του Kodiaq θα εφοδιάζεται με ανανεωμένη οικογένεια κινητήρων, τόσο βενζίνης όσο και diesel. Δεν θα λείπουν βέβαια οι υβριδικές εκδόσεις.

Τη δεύτερη γενιά του Kodiaq είναι έτοιμη να λανσάρει η Skoda. Πέρα από τις αλλαγές στη σχεδίαση - για τις οποίες παίρνουμε μία γεύση από τα επίσημα σκίτσα - το νέο μοντέλο φέρει νέα γκάμα κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας, πλουσιότερο εξοπλισμό συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας, καθώς και πιο ευρύχωρη καμπίνα, ιδίως για τους επιβάτες της τρίτης σειράς.

Βασικός κινητήρας είναι ο 1.5 TSI βενζίνης με 150 ίππους, ο οποίος – για πρώτη φορά στο Kodiaq – εφοδιάζεται με τεχνολογία mild-hybrid. Η γκάμα περιλαμβάνει τους 2λιτρους TSI και TDI (204 και 193 ίππων, αντίστοιχα), αλλά και το plug-in hybrid Kodiaq iV, επίσης με 204 ίππους. Χάρη στην μεγάλη μπαταρία, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ.

Το ψηφιακό εσωτερικό του νέου Kodiaq περιλαμβάνει μεγάλη οθόνη αφής 12,9 ιντσών. Ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου έχει μεταφερθεί στην κολώνα του τιμονιού, απευλεθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα.

Πρόσφατα η Skoda ξεπέρασε σε παραγωγή τα 3 εκατ. SUV, από τον Απρίλιο του 2009, όταν άρχισε να κατασκευάζεται το Yeti. Το Kodiaq είναι το πρώτο σε πωλήσεις μεταξύ των SUV της τσέχικης μάρκας (841.900), με το μικρότερο Karoq να ακολουθεί (705.800).

Skoda Kodiaq

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!