MotoGP, Ινδία: Ο Μπετζέκι είπε πρώτος «χαίρω πολύ»

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ινδία: Ο Μπετζέκι είπε πρώτος «χαίρω πολύ»
Ο Μάρκο Μπετζέκι ήταν ο ταχύτερος σε μια πίστα που όλοι οι αναβάτες είδαν για πρώτη φορά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επισκέφθηκε την Ινδία και το Buddh International Circuit. Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην ινδική πίστα αποτέλεσε τη γνωριμία των αναβατών και των ομάδων με το εντυπωσιακό σιρκουί και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν η ζέστη και η υγρασία.

Τον καλύτερο χρόνο σε αυτήν την πρώτη περίοδο ήταν ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati. Ο νεαρός Ιταλός ήταν λίγο ταχύτερος από τον Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda, ο οποίος πάντα προσαρμόζεται πολύ γρήγορα σε νέες πίστες. Ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ ήταν 3ος, μπροστά από την μίνι-έκπληξη, που ήταν η 4η θέση του Ραούλ Φερνάντεζ της RNF Aprilia.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γνωριμία και η προσαρμογή των αναβατών σε μια πίστα που έβλεπαν για πρώτη φορά δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Το δυσκολότερο σημείο φάνηκε να είναι η πρώτη στροφή, στα φρένα της οποίας σχεδόν όλοι βγήκαν είτε στην άσφαλτο διαφυγής είτε στην αμμοπαγίδα, χωρίς να λείπουν φυσικά και οι πτώσεις.

Πέρα από τη διαδρομή όμως, τη δυσκολότερη ημέρα είχε η ομάδα της Yamaha. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό αναγκάστηκε να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας δύο φορές λόγω μηχανικού προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων της Μ1 και οι μηχανικοί της ομάδας κάλεσαν πίσω προληπτικά και τον Φράνκο Μορμπιντέλι. Το αποτέλεσμα ήταν οι αναβάτες της Yamaha να κάνουν τους λιγότερους γύρους από όλους και να ξεκινούν το 3ήμερο στην Ινδία «με το αριστερό».

Η δράση στο Buddh θα συνεχιστεί με τη δεύερη περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Η περίοδος αυτή θα είναι χρονομετρημένη και θα καθορίσει ποιοι θα περάσουν απευθείας στο Q2

Αποτελέσματα

fp1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!