BMW Park: Η Μπάγερν Μονάχου θα παίζει σε LED γυάλινο δάπεδο

BMW Park: Η Μπάγερν Μονάχου θα παίζει σε LED γυάλινο δάπεδο

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW Park: Η Μπάγερν Μονάχου θα παίζει σε LED γυάλινο δάπεδο
Πάνω στο «ASB GlassFloor» προβάλλονται εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Ο Έντουαρτς, ο Ιμπάκα, ο Ομπστ και οι άλλοι παίκτες του Πάμπλο Λάσο θα βιώσουν μία μοναδική εμπειρία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Στο εναρκτήριο αγώνα της Μπάγερν Μονάχου για το γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, απέναντι στην Μιτελντόιτσερ, θα παίξουν πάνω σε γυάλινο δάπεδο που αποτελείται από οθόνες LED!

Η επένδυση έγινε από την BMW, η οποία είναι χορηγός τόσο της Μπάγερν Μονάχου όσο και της έδρας της ομάδας, του BMW Park. Πάνω στο «ASB GlassFloor» προβάλλονται εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το ψηφιακό δάπεδο αποτελείται από δύο πάνελ γυαλιού ασφαλείας πάχους 5 χιλ, με μεμβράνη ασφαλείας. Το γυαλί υποστηρίζεται από μια ειδικά σχεδιασμένη οθόνη LED τοποθετημένη σε βάση αλουμινίου.

bmw park

Ταυτόχρονα, το γυάλινο δάπεδο είναι ελαστικό για την απορρόφηση κραδασμών, ενώ η χαραγμένη του επιφάνεια με ενσωματωμένες κεραμικές κουκκίδες εξασφαλίζει ότι δεν θα γλιστράει.

Η FIBA έχει εγκρίνει από τον Οκτώβριο του 2022 τη χρήση δαπέδων LED, ενώ χρησιμοποιήθηκε – όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο – τον περασμένο Ιούλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U19.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!