F1 - Ο Χάμιλτον θέλει να κερδίσει τη Red Bull στο απόγειο της δύναμής της

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ο Χάμιλτον θέλει να κερδίσει τη Red Bull στο απόγειο της δύναμής της
O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ρωτήθηκε για το πώς θα ήθελε να σταματήσει η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα σχετικά με το πότε θα σταματήσει η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1. Ο Ολλανδός έχει κερδίσει 12 Grand Prix στο 2023, ενώ μετρά 10 σερί νίκες, που αποτελεί ρεκόρ για το σπορ.

To γεγονός πως καμία ομάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Red Bull Racing έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης των νέων κανονισμών της Formula 1 και την περιοριστική τους φύση. Μία ομάδα στην οποία πολλοί πιστεύουν πως θα πρωταγωνιστήσει ξανά είναι η Mercedes-AMG.

Πρόσφατα επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίο θέλει όσο τίποτα έναν όγδοο παγκόσμιο τίτλο. Στο πλαίσιο του αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη, ο Βρετανός ρωτήθηκε για το αν ανυπομονεί να σταματήσει το σερί νικών του Φερστάπεν.

Χάμιλτον Φερστάπεν

«Δεν μου αρέσει να περιμένω για κάτι τέτοιο. Κάποιος με ρώτησε νωρίτερα αν θα έβγαζα από την εξίσωση τον Μαξ Φερστάπεν ή τον Έντριαν Νιούι. Η απάντησή μου ήταν πως κανέναν δεν θα ήθελα να εξαφανίσω. Πιστεύω πως εμείς ως Mercedes πρέπει να ανέβουμε επίπεδο και να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Η Red Bull έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και δεν μπορείς να τους κατηγορείς για τη φοβερή τους επίδοση, για τα όσα έχουν καταφέρει και το τι κάνουν. Θέλω να αναβάσω επίπεδο τη Mercedes. Έχουμε πολλές ευκαιρίες στους επόμενους οκτώ αγώνες να τους σταματήσουμε. Αν συμβεί κάτι, θέλω να είμαστε έτοιμοι και να αρπάξουμε την ευκαιρία. Είμαστε αισιόδοξοι», απάντησε ο 38χρονος.

Τελευταία νίκη του Χάμιλτον ήταν στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας το 2021. Στο Grand Prix Ουγγαρίας, κατέκτησε την πιο πρόσφατη pole position της καριέρας του, ωστόσο δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε θρίαμβο.

Φωτογραφίες: Mercedes, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!