ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Πρόωρο φινάλε για τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο

Newsroom
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Πρόωρο φινάλε για τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας σκληρός και δύσκολος αγώνας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν πάρει μέρος σε αυτόν.

Το επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα και Νίκου Ζακχαίου. Ήδη από την Υπρερειδική Διαδρομή της Πέμπτης και σε όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, οι Λάμπρος και Νίκος έζησαν τον αγώνα στο μέγιστο: κινήθηκαν γρήγορα, πρόσφεραν θέαμα και η θέση τους ως το ταχύτερο ελληνικό πλήρωμα δεν αμφισβητήθηκε.

Το πλάνο τους για το Σάββατο ήταν το ίδιο, αλλά το «Ράλλυ των Θεών» αποφάσισε στο πρώτο πέρασμα από τις αγαπημένες τους Καρούτες να τους δείξει το σκληρό του πρόσωπο. Μια έξοδος, έπειτα από οδηγικό λάθος σε ένα δύσκολο σημείο της διαδρομής, «απογείωσε» το Hyundai i20 N Rally2 και το άφησε σοβαρά λαβωμένο, σταματημένο πάνω στην οροφή του.

Το πλήρωμα βγήκε από το αυτοκίνητο σε σχετικά καλή κατάσταση, αν και δέχτηκαν ένα ισχυρό τράνταγμα όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Φυσικά, έπειτα από σύσταση του γιατρού της οργάνωσης, πρώτη προτεραιότητα ήταν να επισκεφθούν προληπτικά το νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι οι τραυματισμοί τους ήταν ελαφροί και δεν εμπνέουν καμία ανησυχία

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας σκληρός και δύσκολος αγώνας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν πάρει μέρος σε αυτόν και γι’ αυτόν το λόγο κάθε τερματισμός είναι και ένα μετάλλιο τιμής για το πλήρωμα που τον κατάφερε. Τέτοιες στιγμές, όπως αυτή που έζησαν ο Λάμπρος και ο Νίκος στις Καρούτες, είναι μέσα στο παιχνίδι και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άγριας ομορφιάς αυτού του ράλλυ. Αυτές οι στιγμές είναι, άλλωστε, που στα 70 χρόνια της ιστορίας του το έχουν κάνει κλασικό.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Όπως είναι αναμενόμενο, μέσα στο μείγμα των συναισθημάτων που κατακλύζουν το πλήρωμα, μεγάλο μέρος καταλαμβάνει η απογοήτευση. Αυτό μπορεί να το διακρίνει κανείς στις δηλώσεις του Λάμπρου Αθανασούλα, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά στα πλευρά.

«Ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας κόστισε ακριβά. Δεν ήταν αυτός ο τρόπος που θέλαμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα και ομολογώ ότι φεύγω με μια λίγο πικρή γεύση και νιώθοντας κάπως ανικανοποίητος. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τα αμέτρητα μηνύματα και τηλεφωνήματα. Μπορεί να μην μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα, αλλά τους νιώθω όλους δίπλα μας. Πάνω από όλα όμως οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τους χορηγούς μας. Μας έχουν στηρίξει απόλυτα σε αυτήν την προσπάθεια και η μεγαλύτερη στενοχώρια μου είναι ότι φέτος δεν καταφέραμε να ανταποδώσουμε ακέραια αυτήν τη στήριξη. Από αύριο όμως ξεκινάμε την προετοιμασία μας για του χρόνου και θα επιστρέψουμε δυνατότεροι».

Ο Νίκος Ζακχαίος επίσης αποκόμισε από αυτήν την έξοδο έναν τραυματισμό στο γοφό, ο οποίος μετά τις εξετάσεις αποδείχτηκε -ευτυχώς- ελαφρύς: «Σίγουρα δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά ότι αυτά τα περιστατικά είναι μέρος των αγώνων. Ίσως το συγκεκριμένο σημείο που είχαμε την έξοδο θα μπορούσε στις σημειώσεις μας να είναι γραμμένο λίγο διαφορετικά, αλλά αυτό ανήκει πλέον στην ιστορία του αγώνα. Από το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουμε πολλά ευχάριστα πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε, και αυτό θα κάνουμε. Προσδοκούμε όμως να πάρουμε ακόμα περισσότερα από το επόμενο».

Την προσπάθεια του πληρώματος υποστηρίζουν η Hyundai Hellas, η ANASSA Exceptional Hellenic Products, και οι Atlas Tapes, Anker, Pietris Catering, AXIA, ApexSports, Boo Productions και 4Τροχοί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!