Μισέλ Μουτόν στο Gazzetta: « Όταν οι θεατές δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει, θα διακόπτουμε τις ειδικές»

Κώστας Μπιτσικώκος
Μισέλ Μουτόν στο Gazzetta: « Όταν οι θεατές δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει, θα διακόπτουμε τις ειδικές»
Η Παρατηρητής Ασφαλείας της FIA και η μοναδική γυναίκα που έχει νικήσει σε αγώνα WRC, στέλνει μέσω του gMotion μήνυμα προς τους Έλληνες θεατές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι ελάχιστοι, ανεύθυνοι, θεατές έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Αγνοώντας τις συμβουλές των κριτών, στάθηκαν σε επικίνδυνο σημείο, δίπλα στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της FIA διέκοψαν αρχικά και στη συνέχεια ακύρωσαν την 4η ειδική διαδρομή του αγώνα, στο Λουτράκι.

Η Παρατηρητής Ασφαλείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και θρύλος των αγώνων ράλλυ, Μισέλ Μουτόν, μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta για το θέμα και έδωσε συμβουλές σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα ράλλυ. H Μουτόν είναι η μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει αγώνες του WRC, ένας εκ των οποίων ήταν το Ράλλυ Ακρόπολις το 1982.

Όπως τονίζει, δεν θα διστάσει καμία στιγμή να ακυρώσει και άλλη ειδική διαδρομή, αν οι θεατές δεν σέβονται τους κανόνες ασφαλείας.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

«Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι ότι η ασφάλεια είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα για τη FIA, τους διοργανωτές, τις ομάδες και τους οδηγούς. Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό όταν οι ειδικές διαδρομές δεν είναι ασφαλείς. Όταν οι θεατές δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει, θα διακόπτουμε τις ειδικές. Η συμβουλή που έχω να δώσω είναι πολύ απλή. Πρέπει να προσέχουν τρία πράγματα:

  • να φθάνουν έγκαιρα στις ειδικές διαδρομές, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου, ώστε να μπορούν να βρουν ένα ασφαλές σημείο για να σταθούν
  • να σέβονται τις ζώνες όπου επιτρέπεται να παρακολουθούν τον αγώνα,
  • και ποτέ να μην βρίσκονται κοντά στο δρόμο. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι πολύ δυνατά και εκτοξεύουν πέτρες στο πέρασμά τους. Σχεδόν σε κάθε ράλλυ έχουμε κάποιον τραυματία από πέτρες.

Πρέπει να ακούνε και να εφαρμόζουν όσα τους λένε οι κριτές. Είμαστε εδώ για να προστατεύουμε το κοινό και για να αποφύγουμε σοβαρά ατυχήματα. Θα είμαστε πάντα αυστηροί αν δεν σέβονται τους κανόνες ασφαλείας. Θα διακόπτουμε κάθε φορά την ειδική διαδρομή».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!