F1 - H «πικρή» αλήθεια του Σάινθ για τη Ferrari

F1 - H «πικρή» αλήθεια του Σάινθ για τη Ferrari
O Ισπανός οδηγός απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του για το αποτέλεσμα στο Ζάντβορτ, ωστόσο είχε ορισμένα παράπονα από την ταχύτητα της Scuderia Ferrari.

Με ανάμεικτα συναισθήματα ξεκίνησε το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1 για τη Scuderia Ferrari. Ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε τον επεισοδιακό αγώνα της Ολλανδίας στην 5η θέση, δίνοντας μάχες στο μεγαλύτερο μέρος του Grand Prix, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ είδε ακόμη έναν αγώνα του να καταστρέφεται και εγκατέλειψε.

Ο Ισπανός ανέφερε πως δίχως τις σωστές επιλογές της ομάδας του δεν θα έπαιρνε αυτό το αποτέλεσμα, όμως έκανε και ανησυχητικές δηλώσεις για το μονοθέσιο της Ferrari: «Στην Ολλανδία πήραμε όλες τις σωστές αποφάσεις εκτός από το πρώτο pit-stop. Έπρεπε να μπούμε για αλλαγή ελαστικών στον πρώτο γύρο. Στην αρχή με τη βροχή είχαμε καλό ρυθμό όμως όσο εξελίχθηκε ο αγώνας μείναμε πίσω. Επιτέθηκα αρκετά, αμύνθηκα επίσης πολύ στον αγώνα. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν ο αγώνας είχε ισορροπηθεί, ήμασταν στο πουθενά».

Ο Σάινθ είχε πολλά παράπονα από την ταχύτητα της SF-23 καθώς στο Ζάντβορτ ήταν πίσω σε απόδοση ακόμη και από την Alpine: «Μπορώ να πω πως βλέποντας την Alpine, είμαστε η έκτη ταχύτερη ομάδα. Γνωρίζαμε πως θα υστερούμε στον αγώνα και έπρεπε να αφοσιωθούμε στο να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στο τέλος είχα χρησιμοποιημένο σετ ενδιάμεσης γόμας ελαστικών και κατάφερα να κρατήσω πίσω μου τον Χάμιλτον. Ειλικρινά, η 5η θέση δεν ήταν εξασφαλισμένη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα».

Ο Σάινθ έγινε ο πρώτος οδηγός της Ferrari εφέτος που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό βαθμών. Ο Ισπανός είναι στην 5η θέση με 102 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!