F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Η αγωνιστική ενηλικίωση του Τσουνόντα

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Η αγωνιστική ενηλικίωση του Τσουνόντα
Δείτε την πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών της Scuderia AlphaTauri στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Το καλοκαιρινό διάλειμμα για τον μαγικό κόσμο της Formula 1 ολοκληρώνεται, το ίδιο και το… ταμείο που κάνουμε στα έως τώρα πεπραγμένα των ομάδων. Η τελευταία αντιπαραβολή των επιτευγμάτων των ομόσταβλων για το 2023, αφορά στη Scuderia AlphaTauri.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο στο Σπα

Εκεί όπου έχουμε την ιδιαιτερότητα, πως τη μία πλευρά του γκαράζ, την έχουν μοιραστεί δύο οδηγοί μιας και ο Ντάνιελ Ρικάρντο αντικατέστησε τον Νικ Ντε Βρις. Πάντως, έως τώρα, ο Γιούκι Τσουνόντα είναι το απόλυτο αφεντικό εντός των τειχών της ιταλικής ομάδας.

Στους αγώνες αλλά και στις κατατακτήριες δοκιμές, το σκορ υπέρ του Ιάπωνα είναι στο 9-3. Στους τερματισμούς στους βαθμούς είναι στο 3-0, με αντίστοιχη και τη βαθμολογική συγκομιδή αφού και τα τρία πλασαρίσματά του στη δεκάδα, ήταν στη δέκατη θέση.

Ο Ρικάρντο εν δράσει στο Βέλγιο

Αντίθετα, ο Ντε Βρις έφτασε ως τη δωδέκατη ενώ ο Ρικάρντο ως τη δέκατη-τρίτη. Αυτές είναι και οι καλύτερές τους σε grid, όμως εκεί, ο Τσουνόντα έχει ανέβει ως την όγδοη θέση.

Όλα αυτά, ενώ φέτος οι οδηγοί της Scuderia AlphaTauri έχουν πετύχει το απόλυτο των 24 τερματισμών στους δώδεκα αγώνες του πρώτου μισού της σεζόν.

Αναλυτικά:

H αντιπαραβολή των οδηγών της Scuderia AlphaTauri

Απομένουν άλλοι δέκα αγώνες για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, με πρώτο το Grand Prix Ολλανδίας που θα διεξαχθεί στην πίστα του Ζάντβοορτ στις 25-27 Αυγούστου.

Ως τώρα, η Scuderia AlphaTauri διανύει μία κακή σεζόν και έχει περιοριστεί στη δέκατη και τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!