F1 - Ο Σάινθ υπέγραψε προσύμφωνο με την Audi

F1 - Ο Σάινθ υπέγραψε προσύμφωνο με την Audi
Δημοσιεύματα από την Αυστραλία θέλουν τον Ισπανό οδηγό να έχει κάνει το πρώτο βήμα για να πάρει μετεγγραφή μελλοντικά στην Audi.

Το συμβόλαιο του Κάρλος Σάινθ με τη Scuderia Ferrari ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024. Ο Ισπανός οδηγός δεν θέλει να μείνει... ξεκρέμαστος και εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του. Η εξαγορά της Sauber από την Audi δημιούργησε νέα δεδομένα όσον αφορά το «ντόμινο» των μεταγραφών οδηγών. Η γερμανική φίρμα θα μπει επίσημα στο σπορ το 2026 ωστόσο οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τώρα στο εργοστάσιο του Χίνβιλ. Το πρεστίζ της Audi και τα όσα μπορεί να πετύχει είναι δέλεαρ για κάθε οδηγό και ειδικά όσων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σύντομα.

Σύμφωνα με το autoaction, ο Κάρλος Σάινθ έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Audi ώστε να γίνει μέλος της από το 2025. Εκείνη τη σεζόν η ομάδα θα ονομάζεται Sauber και θα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο έως ότου μετονομαστεί σε Audi την επόμενη χρονιά. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τη γερμανική φίρμα έχει παίξει ο πατέρας Κάρλος Σάινθ. Ο θρύλος των αγώνων ράλλυ και off-road είναι εργοστασιακός οδηγός των Γερμανών στο πρόγραμμα Ντακάρ τα τελευταία χρόνια.

Το προσύμφωνο δεν δεσμεύει νομικά τον Σάινθ, ωστόσο τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον του στη Formula 1 με μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Η Scuderia Ferrari έχει ξεκινήσει συζητήσεις για νέο συμβόλαιο μόνο με τον Σαρλ Λεκλέρ, με τον Σάινθ να έχει μείνει στο… περίμενε.

Κάρλος Σάινθ

Ο Ισπανός δεν έχει κρύψει πως θέλει να ξεκαθαρίσει το μέλλον του πριν το ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς. Το τελευταίο που επιθυμεί είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον του να επηρεάσει την αγωνιστική του φόρμα.

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που η Sauber αγωνίζεται με το όνομα της Alfa Romeo στη Formula 1. Συμβόλαιο με την ομάδα για την επόμενη σεζόν έχει μόνο ο Βάλτερι Μπότας, με το μέλλον του Γκουάνγιου Ζου στην ομάδα να παραμένει προς ώρας άγνωστο.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!