F1 - O Μπινότο «κλείνει» στην Alpine και ανακοινώνεται σύντομα

F1 - O Μπινότο «κλείνει» στην Alpine και ανακοινώνεται σύντομα
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Γαλλία και Ιταλία, η ομάδα της Alpine F1 έχει ήδη βρει τον νέο επικεφαλής της.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου, η Alpine Racing ανακοίνωσε την αλλαγή στη διοίκηση της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1. O επικεφαλής, Ότμαρ Σαφνάουερ, μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή, Άλαν Περμέιν, και τον διευθυντή του τεχνικού τμήματος, Πατ Φράι, απομακρύνθηκαν από την ομάδα και ξεκίνησαν πρόωρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος, Μπρούνο Φαμέν, θα αναλάβει προσωρινά τα ηνία, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης για τη θέση του επικεφαλής. Μπορεί να έχουν περάσει λίγες ημέρες από την ανακοίνωση της απόλυσης του Σαφνάουερ, ωστόσο η Alpine φαίνεται πως έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο κάποιου που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στη Formula 1.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Γαλλία και Ιταλία, η Alpine έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ματία Μπινότο για να γίνει ο επόμενος επικεφαλής της ομάδας. Μάλιστα, η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο Ιταλός έκανε την εμφάνισή του μετά από 7 μήνες στo paddock της Formula 1 στο Σίλβερστον, ενώ ήταν παρών στις δοκιμές της Pirelli στο Σπα, λίγες ημέρες μετά το GP Βελγίου.

Ο Μπινότο αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari στο τέλος της περασμένης χρονιάς και έδωσε τη θέση του στον Φρεντ Βασέρ. Έκτοτε βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια, ωστόσο σύμφωνα με το auto journal και το formulapassion.it, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Alpine και της Ferrari θα επιτρέψουν στον Μπινότο να αναλάβει άμεσα καθήκοντα στο εργοστάσιο του Ένστον.

Η Alpine επιθυμεί την αγωνιστική της ανάκαμψη άμεσα, έπειτα από ένα απογοητευτικό πρώτο μισό του 2023. Μετά από τους 12 πρώτους αγώνες, έχει συλλέξει 57 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση στη βαθμολογία κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!