Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ - O Φέτελ κάνει «ντόνατς» με τη Williams του Μάνσελ (vid)

Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ - O Φέτελ κάνει «ντόνατς» με τη Williams του Μάνσελ (vid)
Ο τετράκις πρωταθλητής της Formula 1 απήλαυσε και με το παραπάνω το χρόνο που πέρασε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας, οδηγώντας ιστορικά μονοθέσια.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ένα από τα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ. Ο Γερμανός έδωσε το «παρών» στο διάσημο event που είναι γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό με δύο ιστορικά μονοθέσια της Formula 1, που έχουν οδηγήσει οι Νάιτζελ Μάνσελ και Άιρτον Σένα.

Στο πρωινό σκέλος της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ, ο Φέτελ - πίσω από το τιμόνι της Williams FW14b του Νάιτζελ Μάνσελ - πραγματοποίησε ντόνατς ξεσηκώνοντας το πλήθος που ήταν στο σημείο.

Μετά την προσπάθειά του, ο Φέτελ δήλωσε στη μετάδοση του Γκούντγουντ: «Ήθελα να δω αν μπορώ να κάνω ντόνατς με το μονοθέσιο. Το διασκέδασα, αλλά στο τέλος ανέβηκαν οι θερμοκρασίες στα ύψη. Το απόλαυσα πολύ, ειδικά με τόσο κόσμο που έχει εδώ. Είναι μία ακόμη απόδειξη πως μπορούμε να αγωνιζόμαστε δίχως να αφήνουμε αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιούμε συνθετικά καύσιμα κι ας μην είχε σχεδιαστεί γι’ αυτά το αυτοκίνητο. Αλλά αν δουλεύουν σε αυτό, τότε δουλεύουν και σε άλλα αγωνιστικά, σε μονοθέσια Formula 1 και σε αυτοκίνητα δρόμου».

Σεμπάστιαν Φέτελ

Το μονοθέσιο που κατέκτησε 10 νίκες το 1992 πλέον κινείται με συνθετικά καύσιμα. Ο Φέτελ μπορεί να μην αγωνίζεται πλέον σε πίστες, ωστόσο κάνει ενέργειες ώστε να επιδείξει τις δυνατότητες των καυσίμων που είναι όχι απλά φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά έχουν μηδενικό αποτύπωμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!